Вести:

уторак, 10. фебруар 2015.

Полић Миланко: Вучић, Кирби, Есмарк и нова пљачка века

уторак, 10. фебруар 2015. | Polić Milanko 0

"Србин је луд, Србин је проклет, једном га убијеш, он хоће опет". Ови стихови Боре Ђорђевића најбоље одсликавају тренутну ситуацију око Смедеревске железаре и нову пљачку коју режим припрема,а која је добила своју потврду у саопштењу Министарства Одбране Владе Републике Србије, о продаји више од 480 тенкова и хаубица, 220 оклопних возила, више од 20.000 пушака и пиштоља и велике количине друге муниције и опреме.

Пише:
Полић Миланко

На делу је тренутно једна од највећих пљачки државне и војне имовине у Србији, у којој учествују Александар Вучић, Премијер Србије, Мајкл Кирби, амерички амбасадор и Есмарк-америчка компанија (у свему и по свему, иста компанија као што је био Ју-ес стил, који је опљачкао државу Србију  у претходном периоду за (бар) неколико стотина милиона евра).

На страну све оно што је рекао Војислав Шешељ на својој конференцији за штампу, а односи се на то да је сам поступак преузимања железаре у Смедереву незаконит јер се мора разјаснити да ли се ради о "докапитализацији" Смедеревске железаре или о "куповини" при чему се мора узети у обзир да, ако се ради о докапитализацији, само на залихама Смедеревска железара има робе у вредности око 90 милиона евра и да удео Есмарковог улагања никако не може бити "само" 15 милиона евра (за које тражи банкарске гаранције). Оно што је важно и битно, а оцртава стварне намере Есмарка, Вучића и Кирбија, јесу две одлуке Владе Србије, донете ових дана, које нам разјашњавају целу причу:

Прва Одлука је o стечају 188  државних фирми у Србији а друга о продаји имовине и војних средстава војске Србије.

Обе ове одлуке су правни основ нове, у историји још незабележене, пљачке државне имовине Србије и Војске Србије чији главни организатори су горе наведени А. Вучић, Мајкл Кирби и Есмарк.

О чему се ради?


Наведеном Одлуком о стечају 188 фирми у Србији створен је правни основ да сва имовина тих фирми (углавном индустријске машине) могу бити (Одлуком Стечајних управника) продате да би се из њих намирио евентуални дуг. Наравно да погађате: биће продате Есмарковој железари у Смедереву. И, наравно да погађате, неће бити продате по тржишној цени и на начин како се то ради у тржишној економији него "иза кулиса", "у четири ока" и по ценама које ће више бити симболичне (а све под изговором да су машине старе и неупотребљиве).

На овај начин, можете сами израчунати, колико ће Есмарк да заради добијајући "за џабака" цела индустријска постројења у Србији, (грађена од 1946.г.) као сировинску базу (без икаквих "стварних" улагања) и све то претопити у чисти профит (који ће се мерити стотинама милиона евра.

Наравно да ништа од тога неће остати у Србији, што нам најбоље показује пример Ју-ес стила: сав профит је изнет из земље а Србији остављени дугови у износу од 300.000.000 евра.
Што се тиче Одлуке Владе Србије о продаји имовине војске Србије, средстава, технике и наоружања, ту је пљачка још видљивија и израженија: скоро све што поседује Војска Србије биће расходовано, претопљено у Смедеревској железари и претворено у екстра профит Есмарка. Наравно да се у јавности пласира прича да се ту ради о опреми и наоружању који су стари, неупотребљиви и слично. То је апсолутна неистина јер  све оно што је војска огласила да продаје (купац ће без сваке сумње бити Есмаркова железара у Смедереву), могло се врло лако продати земљама у развоју (највише земљама из Африке и Латинске Америке). Међу оружјем и оруђем оглашеним за "добош" налазе се и позамашни комади као што су 282 тенка из серије Т-55, десет оклопних транспортера ОТ М-60 или шездесетак транспортера БТР-50 и БТР-60. Има ту и мањих али не мање убитачних комада као што су хаубице од 105 и 155 милиметара као и више од хиљаду ракета за ручни бацач "оса".

Министарство одбране наводи на свом интернет сајту да Дирекција за набавке и продају планира да понуди на продају 282 тенка Т-55 и око 220 оклопних транспортера М-60, М-80, БТР-50 и БТР-60 и противоклопних оружја ПОЛО, 200 хаубица од 105 и 155  милиметра, око 16.700 пиштоља калибра 7,65 милиметра, 3.500 аутоматских пушака М-70, 120.000 тромблонских мина и око 1.500 ракета, више од 1.100 противавионских топова од 20 и 30 милиметара и око 5.400 ручних бацача ракета, минобацача и бестрзајних топова, 26 вишецевних лансера ракета М-63, три радара СНАР-10 за контрабатирање непријатељске артиљерије и више од 140.000 комада разне муниције.



Шта извући (после свега) као закључак?


Есмарк ће Смедеревском железаром управљати (највише) наредне две године, колико ће имати (скоро бесплатну) сировинску базу за своје производе. За то време радницима ће бити исплаћиване бедне, робовласничке наднице у виду плата. После две године, кад потроши сировинску базу која се састоји од наоружања српске војске и индустријских постројења из 188 фирми у стечају у Србији Есмарк ће, са оствареним екстра профитом у стотинама милиона евра, напустити железару (као што је то урадио и Ју-ес стил), наравно, остављајући Србији дугове.

Која је улога у свему овоме Александра Вучића и Мајкла Кирбија?

Па,провизија, наравно. Можете само замислити о којим цифрама се ту ради.

А, Срби?

Срби и даље спавају (буђење им никако не иде од руке). Али, гледајући српску историју, чини се да ће се и то ускоро догодити. А, онда, тако пробуђена Србија, неће бити више лак залогај као што је то Вучић планирао са својим западним пријатељима. Наде има, поготову ако видимо како наша браћа Грци то раде. Нек нам они буду пример како треба са ЕУ и Америчким колонизаторима а, притом, сачувати своју националну част, образ и достојанство.

Зато је улога Сиризе и Ципраса непроцењива и биће вечита инспирација будућим генерацијама (и у Србији и у другим слободарским земљама). Зато треба бити храбар и у сваком тренутку спреман на отпор. Србија није заслужила да има на власти отворене непријатеље своје земље и пљачкаше којима је једини циљ да на српској несрећи зараде а не да земљу опораве и уздигну.

Стоп страху.

Србија је вечна, док су јој деца верна.

Пише:Полић Миланко


Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине