Вести:

недеља, 1. фебруар 2015.

По Ђурићу најмање ствари да буду светиња а статус КиМ је "нешто друго"

недеља, 1. фебруар 2015. | КМ новине 0

Бесмисао је оно што се редовно дешава када после Бриселског споразума представници српске власти говоре о будућим корацима.



Ко жели да види биће му јасно да је то због тога јер су будућност предали слободном вољом а сада је остало само обући је у ново, ружно и срамно одело.

Тако је и директор Канцеларије за КиМ, Марко Ђурић, у интервјуу објављеном у Куриру рекао да су претходних дана интензивно радили на заштити права и правде у случају „Трепча“ и "потпуно смо посвећени томе да се решење нађе у дијалогу Београда и Приштине. Својина и право власништва мора да буде светиња. Прича о статусу је једно, а то чије је нешто власништво је друго. „Трепча“ је власништво фирми из Србије, власништво Србије".

Како из овога могу да гледају српски преговарачи и како могу радити на заштити интереса када им није битно у чијем је власништву јужна српска покрајина?

Поред овога он је навео да ће се разговарати и о другим важним питањима, да ће ситуација бити јако тешка али да ће Брисел наредних дана дефинисати агенду.

Не треба много да би се схватило како могу одбранити српске интересе и земљу у самом центру одакле је кренула агресија и бомбардовање Србије зарад отимања Косова и Метохије.

"Премијер Вучић је рекао да нас очекују тешки разговори. Ово није нимало лак нити пријатан посао. Знамо ко нам је с друге стране и нисмо срећни због тога што с тим људима морамо да разговарамо. Али су премијер и цела влада одлучни да се у интересу Србије ухвате укоштац и са овим проблемима, од којих су све претходне владе бежале као ђаво од крста" каже Ђурић за Курир.

Сасвим сигурно да вођење земље у правцу супротном од истинских интереса зарад туђих прорачуна, што Срби већ од самог почетка називају издајом, није пријатан посао али исто тако није ни обавеза. Сећамо се да је Ђурићев претходник препричавао бриселске муке и тврди под на коме су "уважени" српски преговарачи спавали, те тако намучени пристали на све захтеве. Осим што су приморани и под страшним притиском учествују у преговорима, како је Вучић говорио онда, данас су "премијер и цела влада одлучни да се ухвате у коштац" са проблемом који су други тако вредно избегавали. Е у том избегавању је и сва вредност. Није тренутак водити преговоре када само ви губите а сви су против вас у том кругу.



Изгледа да само неколицина појединаца која је или произашла из "Отпора", недавно оцењеног као терористичке организације, или из ранијих партија а сада пригрлила отпорашку "етику", има користи од таквог вођења политике и наравно, Брисел и остатак Запада.

Преговори о Трепчи наводе се као најтеже што чека преговарачки тим из Србије иако смо пре само десетак дана слушали у свим медијима о фантастичној одбрани тог удника.

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине