Вести:

среда, 18. фебруар 2015.

Јуче је био 17. фебруар (видео)

среда, 18. фебруар 2015. | КМ новине 0

Дан када су нацисти на Косову и Метохији прогласили независност, уз помоћ САД и ЕУ. У знак подсећања на борбу коју је са својим народом и монаштвом водио епископ Артемије подсећамо на један спот који је некада (давно) био снимљен.
IMG_1941
Последњи поздрав са Грачаницом. Дан када су била забрањена црквена звона у Грачаници.

Разлог, зашто смо баш ову песму везану за Косово и Метохију одабрали, је разлика која је видна између времена док је епископ Артемије био на КиМ и сада. У споту је учествовао џет-сет новокомповане музичке сцене. То су људи који углавном певају онако какво је доминантно мишљење у једном народу. Тада, пре неколико година, Србија је одисала борбом за своје Косово и Метохију, сада, после прогона праведника, и моралног урушења српског епископата, после зацарења јереси екуменизма, и ћутања о тој издаји „џет-сета“ политичке, уметничке, академске сцене у Србији, више се не пева о повратку Косова Србији. Општа апатија и расуло у народу.

Срби су отишли на маргине.

Није ли то доказ истинитости речи из Светог Писма: Удариће пастира, и овце ће се разбјећи (Зах 13, 7)?



A где су на овај дан великог страдања православних хришћана патријарх и председник републике? Како су обележили 17. фебруар?

За председника се не зна где је, али кажу да је патријарх и председница скупштине Србије Маја Гојковић на миси у римокатоличком храму у друштву америчког амбасадора Кирбија и Станислава Хочевара, надбискупа београдског. Миса се одржава под геслом:

„Како сејемо, тако ћемо жњети“.
kako
Погледајте, такође: ЈЕСУ ЛИ СРБИ ПОСТАЛИ ПОТУРИЦЕ?

Припремила екипа Фб странице „Православље живот вечни“

Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине