Вести:

Friday, February 13, 2015

Д. Добрић: Срби на КиМ очајни јер су у Бриселу, после 101 године, изгубили државност (видео)

Friday, February 13, 2015 | КМ новине 0

Правосуђе на Косову и Метохији је и споразумом прешло у надлежност институција лажне државе Шиптарских сепаратиста.


Пре тога је угашена готово свака институција Републике Србије на простору покрајине. Остало је само неколико административних испостава које врше функцију курира докумената за област личних исправа грађана. Од значајнијих институција које у потпуности функционишу по законима Републике Србије а боре се против успостављања лажне државе на простору јужне српске покрајине, остала је само Скупштина Косова и Метохије. За КМ Новине потпредседник ове скупштине, Добросав Добрић, говори о значају и суштини овог споразума.

„Поред погибије радника са Косова и Метохије у Сибиру, Срби са Косова и Метохије очајни су и због потписивања Бриселског споразума, фазе која се односи на правосуђе. У очају су и због тога што су после 101 године, изгубили државност на овом подручју“ рекао је Добрић.

Ипак, и поред свега, он као један од представника српског народа, сматра да не треба изгубити наду и да је могуће остварити замишљено ако се Срби потруде у овој праведној борби. Он каже да Срби не смеју стати у борби која није завршена већ да морају радити на томе да се предати атрибути српске државе што пре врате на Косово и Метохију у пуној снази.Многима је тешко да схвате да се српска власт на овај начин понела према свом народу и држави наносећи им штету. Реалност је неопходно сагледати ако се жели очувати самосвојство. Не само због значаја који Косово и Метохија за свој народ имају већ и због тога што се на овоме неће стати, а и ово до сада нанело је огромну штету.


Аутор: Иван Максимовић


 Припремиле: КМ Новине

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.