Вести:

Wednesday, December 3, 2014

Скупштина АП КиМ: Куповина Вулиновог стана државна тајна као и где је завршио новац Канцеларије за КиМ

Wednesday, December 3, 2014 | КМ новине 0

Скупштина аутономне покрајине Косова и Метохија издала је саопштење о новчаним малверзацијама Александра Вулина и приложила доказе.
...
Последњи медијски натписи о деловању Министарства за рад и социјалну политику и његовог челника Александра Вулина о начину набавке компјутера за центар за социјални рад као и неостварена жеља да “својим” невладиним организацијама додели скоро два милиона евра, Србе на Косову и Метохији ни мало не узбуђује. Да некадашњи директор Канцеларије за КиМ, а сада Министар за рад и социјалну политику, има склоност ка финансијским малверзацијама и марифетлуцима
сазнали су из бројних примера.


Иако је током предизборне кампање током 2012. године председник Владе и председник Српске напредне странке говорио да ће само кроз јавне набавке уштедети 600 милиона евра, стварност је сасвим другачија. Александар Вулин је за набавку и постављање камера у Косовској Митровици потрошио 106 милиона динара или скоро милион евра уз аванс од 100% без икаквог тендера. Куриозитет је да тих камера у Митровици нигде нема, а непосредно после тог посла министар је решио своје стамбено питање у Београду. Ово није ништа ново, о том послу и начину функционисања Канцеларије за КиМ говорило се и на седницама Одбора за Косово и Метохију скупштине Србије али из Канцеларије су стизали одговори да је то државна тајна.

Скупштина Србије је формирала анкетни одбор да би утврдила начин трошења новца из буџета државе Србије намењених Косову и Метохији. Међутим анкетни одбор није желео управо из страначких разлога да се бави финансијама Канцеларије за КиМ.

Набавка камера није једини проблематичан посао Канцеларије за КиМ него је то и куповина униформи, радних одела, одеће и обуће – возила за више од шесто припадника цивилне заштите, што је опет Канцеларија прогласила за државну тајну.

Бојимо се да оваква склоност Александра Вулина, иначе Вучићевог министра за Војислава Шешеља, нема породичну традицију сећајући се да је министров отац Ранко Вулин оптуживан за финансијске махинације у једној од војвођанских црепо-циглана.

Необично је и то да се Александар Вулин предлаже за почасног грађанина Косовске Митровице имајући у виду суму од милион евра којом је оштетио сам град. У систему поремећених вредности које ова власт негује можда није ништа чудно. Наш народ има пословицу која гласи: ко лаже, тај и краде а ко краде тај и издаје.

У прилогу је достављен исечак из текста уговора за набавку камера Канцеларије за КиМ и њеног директора Александра Вулина и Општине Звечан преко које је трансфер новца ишао:
Саопштење је издато данас а потписао га јеДобросав Добрић потпредседник ове Скупштине.Припремиле: КМ Новине

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.