Вести:

уторак, 4. новембар 2014.

Вулин као дезавуација српске политичке конструктивности и његове по(ш)части

уторак, 4. новембар 2014. | КМ новине 0

Вулин као почасни грађанин Косовске Митровице појава у низу апсурдности политичких збивања на Косову и Метохији.
...

СКУПШТИНА АУТОНОМНЕ ПОКРАЈИНЕ
КОСОВА И МЕТОХИЈЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ


Додела титуле почасног грађанина Косовске Митровице министру за рад и социјална питања а некадашњем директору Канцеларије за КиМ представља још један апсурд политичких збивања на Косову и Метохији.

Косовска Митровица је град који је задњих петнаест година постао један од центара отпора у одбрани целовитости српске државе угрожене од стане Запада и НАТО пакта. Додела једног оваквог признања Александру Вулину је девалвација херојске одбране Срба града Косовске Митровице и ругање свим изгинулим чија се имена налазе на споменику поред чувеног митровачког моста. Александар Вулин је један од креатора Бриселског споразума који у суштини значи признавање независног Косова и удаљавање Косова од своје матице Србије за најмање стотину година. Уобичајена је процедура да титулу почасног грађанина једне општине додељују њени легални представници – одборници. Једини одборници у Косовској Митровици су Јахјагини па јавности није познато да ли су они доделили титулу почасног грађанина или је то одрадило Привремено веће Скупштине општине Косовска Митровица. Привремено веће нема то право а оно је уведено, да подсетимо јавност, пре годину дана после одбијања четири општине на северу Косова да прихвате Бриселски споразум. Сасвим “случајно” ако је привремено веће донело такву одлуку, његов председник је Александар Спирић, из партије господина Вулина што значи да је ово одликовање уделио друг другу.


Важно је подсетити грађане Србије да се Александар Вулин први пут појавио на северу Косова 2011. године држећи на барикадама ватрене патриотске говоре против тзв. Боркових договора и против успостављања границе између централне Србије и Косова и Метохије. Током 2012. и 2013. године као директор Канцеларије за КиМ у дело је преточио све Боркове договоре и направио класичну границу између уже Србије и Косова и Метохије. После потписивања Бриселског споразума лио је крокодилске сузе над судбином Срба на Косову и Метохији и поденео је наводно оставку на место директора Канцеларије да би убрзо после тога организовао петицију међу Србима јужне српске покрајине који су “желели” да се он врати да би их он нормално послушао.

Србима са Косова и Метохије министар је остао дужан да одговори на питање како се трошио новац по питању постављања камера у Косовској Митровици као и о опремању припадника цивилне заштите на северу Косова и Метохије за које је Канцеларија за КиМ потрошила вишемилионске суме изражене у еврима.

У суштини, како је ко радио, време и историја донеће свој праведан суд.



У Косовској Митровици Скупштина АП КиМ
03.11.2014. године Потпредседник Скупштине

Добросав Добрић 










Припремиле: КМ Новине


Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине