Вести:

недеља, 23. новембар 2014.

Муслимани граде “српске” цркве и плаћају “српске свештенике”

недеља, 23. новембар 2014. | КМ новине 0

Да ли је тачна страшна тврдња из наслова да нам цркве граде, а свештенике плаћају муслимани?

...
Недавно је на порталу “КМНовине” изашо текст о томе да је Теодосије “освештао” прву цркву коју гради тзв “република Косово”! 

Теодосије 'освештао' прву цркву коју гради тзв ''република Косово''!

Почетак изградње новог храма на територији Епархије рашко-призренске финансираног парама тзв. "републике Косово", по свему судећи представља и почетак изградње "косовске православне цркве", посебно имајући у виду редовне међуверске сусрете и Теодосијево ангажовање у њима.
 


 http://www.kmnovine.com/2014/11/ddv.html






Ако “држава” Косово гради цркву, може да се каже да цркву граде муслимани јер они представљају 90% становништа те назови “државе”.

Опет само пар недеља раније је пукла брука “Случај Кизбара” у Мелбурну јер је црквена сала издата муслиманима за молитву. Управни одбор ове цркве шаље званично саопштење у којем у уводу објашњава да је изнамљивање сале неопходно да би се платио свештеник! Логика сада говори, ако салу плаћају муслимани, а тим парама се плаћа свештеник, онда свештеника плаћају муслимани!



Владика Његош у Лучи микрокозми пише:

Сном је човјек успаван тешкијем,
у ком види страшна привиђења,
и једва се опред'јелит може
да му биће у њима не спада.
Он помисли да је неке путе
од сна овог освободио се;
ах, његове преварне надежде:
он је тада себе утопио
у сна царство тврђе
и мрачније и на позор страшни сновиђења!



У чувеном говору на Видовдан Свети Николај Жички беседи: “Ми смо тупили, нашим костима, Турске сабље, и обарали дивље хорде, које су срљале као планински вихор на Европу”.

Како се времена мењају, некада су српски витезови живот давали за Крст часни и слободу златну и били бедем испред надолазећег ислама у Европу, а сада нам мухамеданци граде цркве и помажу свештенике.

Муслимани, поготово Арапи су познати као врхунски трговци, трговина им је “у крви” и традицији и као такви добро знају ако се нешто плати да се очекује од тога и добра корист.

Како рече владика Раде, на позору смо страшних сновиђења.


Предраг Вучинић, Мелбурн
Извор: Борба за веру

Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине