Вести:

четвртак, 20. новембар 2014.

ЕУ наставља убијање и прогон Срба, за сада само на КиМ, безобразно газећи Устав и законе Р. Србије

четвртак, 20. новембар 2014. | КМ новине 0

У Србији набујао Европски шљам и разврат - устала је свака шуша и протува, која не зна како у животу другачије да дође до веће своте новца. На том "европском" путу неизоставно је једно - негирање и оправдавање масовног убијања и прогона Срба са Косова и Метохије.

...
Део мреже "Еурактив.рс", са седиштем у Србији, огласило се поводом "неиспуњавања" Бриселског споразума...

Поменути огранак мреже није по свом утицају релевантан у широј јавности али је у овом случају занимљив као детаљан сажетак укупних поступака српских власти, шиптарских сепаратиста и Европске уније - против права, закона, људских живота и укупне државности републике Србије. Тај преглед је од помоћи за сагледавање тренутног стања, ширих политичких односа и једна од представа будућности коју политичари у Србији обећавају.

Пре свега реч - две о њима, из њихових "устију".

ЕурАктив су државне и политичке установе, академски центри, пословни и финансијски кругови, невладине организације, средства информисања и јавност у ЕУ...

ЕурАктив.рс посебну пажњу посвећује сарадњи са партнерима у Србији и иностранству. Уговорни партнери могу да постану установе, предузећа, невладине организације, академски центри и други корисници. Посебна пажња посвећује се оним темама које су од нарочитог значаја за поједине кориснике. Притом водећи увек рачуна да извештавање буде тачно, непристрасно и целовито...

Основани у Бриселу, финасирају се новцем Европске уније. А у Србији ЕурАктив.рс покренула је, у септембру 2010. године новинска агенција Бета.

"Непристрасна и целовита" илустрација проблема јужне српске покрајине, финансирана новцем Европске уније. Извор: ЕурАктив
"Само четири од 16 споразума постигнутих у Бриселу 2011. године између Приштине и Београда у потпуности су примењена, резултат је извештаја иницијативе Бигдил који су заједнички израдили БИРН Косово, Интерњуз Косово и Центар за истраживање, транспарентност и одговорност ЦРТА из Београда. Као један од разлога због којих део споразума није реализован, у извештају су наведени нејасноћа и двосмисленост докумената" каже се у објави.

Пре свега чуди бахатост и усиљеност ових "иницијатива" у безочном гажењу српског Устава. Чак и да не желе да поштују Устав државе Србије, што је аутоматски и тешко кривично дело, као некакав "људски фактор" морали би да се осврну на лажне извештаје о српским жртвама и да траже правду барем за мртве. Овако - директно подржавају клања, киднаповања, убијања и прогон Срба са Косова и Метохије што су бедно покушали да сакрију негде у дну овог безвредног документа који "препоручује проширење дијалога о питањима несталих и културне баштине". Осим што је пука препорука за уз кафицу, он више позива на игнорисање тог питања и тиме још једном потврђује да Европска унија штити починиоце најтежих криминалних дела који се данас налазе у шиптарској гарнитури власти.

Наравно, именом НИКО не стоји иза ових ставова... Али, као што смо већ видели, мрежа је основана у Бриселу и представља интересе појединаца у кретањима ка Европској унији.

У извештају шиптарске иницијативе Бигдил се тражи да се обезбеди недвосмисленост у тексту сваког споразума како би се онемогућило да стране различито тумаче договоре постигнуте у Бриселу. Као пример наводе да су споразуми о интеграцији полиције су били јасни и самим тим примењени; споразуми о правосуђу и асоцијацији/заједници српских општина су непрецизни и нису примењени. Дакле, оно што је српска страна урадила - било је јасно, оно што шиптарска не жели - није баш јасно... "комшо"...

Без обзира на то што јасно или нејасно у сваком случају значи - тешко криминално, агресорско, противзаконито и далекосежно погубно понашање по српски народ и државу на њеној територији.

"У анкети спроведеној у фебруару, закључено је да мање од 10% Срба са севера Косова зна шта је садржано у споразуму о правосуђу, што указује на потребу информисања грађана о претходним и будућим споразумима" тврде ове европске иницијативе за рушење правног поретка и државног интегритета Србије.

Из "неког разлога" негира се и игнорише да је преко 99% Срба из ове четири општине на северу на референдуму рекло НЕ шиптарским институцијама а онда и преко 95% Срба са севера Косова бојкотовало шиптарске изборе. Самим тим и Бриселски споразум директно. Дакле изгледа да су Срби сасвим довољно информисани ако тако масовно реагују на ту појаву, иначе препознату као велеиздају.


Срби из Косовске Митровице о ЕУ
Ових дана европску али и светску јавност узбуркала је афера са коначним откривањем подмићености ЕУЛЕКС мисије задужене за успостављање права. Не само што ништа по питању свог мандата нису учинили они су, напротив, штитили, сарађивали и примали мито од највећих шиптарских криминалаца знајући одакле је тај крвави новац стигао. На тај проблем осврнуо се и ЕурАктив.
У извештају су изнете и препоруке за општине на северу Косова - да је потребно обезбедити слободу кретања за Еулекс како би се применио споразум... Али то кретање није једино које се помиње у извештају. "Закључено је да треба уклонити све препреке слободи кретања на главном мосту преко Ибра" каже се у документу.
За Србе, који 16 година живе у енклавама - тамницама савремене Европе, не траже се никаква побољшања живота, никаква слобода кретања, никаква правна нити друга заштита. Узурпирана имања, напади на Србе, паљење и уништавање српске имовине, није поменуто нити се сматра битним! Све то од стране иницијативе основане у Бриселу која се финасира парама Европске уније.
Ових неколико безимених душа, уз неизоставно вређање Срба који избегавају илегалне шиптарске царине надимцима "кријумчари" усуђују се да "Србији препоруче да пронађе правно решење за превазилажење ситуације у којој су неки споразуми проглашени неуставним од Уставног суда у Србији и призна дипломе са Универзитета у Приштини и других косовских универзитета"!

Тражи се и увођење јединственог међународног телефонског позивног кода за тзв "Косово" али и укидање структура Цивилне заштите, како би њени службеници могли да се интегришу у одговарајуће "косовске институције".
У извештају се процењује да је за Србију најтежи поступак био када је пристала да укине своје владине структуре које су функционисале на целој територији Косова замену за то, "косовске" (увек читај - шиптарске) власти су пристале да дају ограничену аутономију за четири општине на северу Косова са већински српским становништвом и да дозволе формирање заједнице српских општина као и обећање о датуму за преговоре за приступ ЕУ!!!

Цинизму али и злурадости овде није крај јер се наводи да је "као посредник, Европска унија добила право да тврди да је у њеној спољној политици остварен највећи успех њене Заједничке безбедносне и одбрамбене политике"!Да, оне политике која је пргонала 250.000 Срба са Косова и Метохије, оне политике под чијим патронатом су поклани, киднаповани и мучени Срби. Оне политике под чијом капом је трговано органима српских жртава а Косово и Метохија претворени у "престоницу шверца наркотика, белог робља, оружја, исламског екстремизма, плаћених убица..." и сваког тешког криминала као најчвршће успостављеног поретка и начина владавине.

Свесни смо да се једном криминалном тексту одређених анонимних иницијатива дали популарност какву не заслужује али је било битно показати да таква "непристрасна и целовита" анализа заправо дошла кроз мрежу чије покривања је обезбедила једна новинска агенција - и то "Бета". Нема потребе ни коментарисати њихову објективност у извештавању о страдању српског народа на Косову и Метохији.

Да поновимо да се таква политика пре свега спроводи и финасира из центра у Бриселу и парама Европске уније.

И после година константног учешћа, подстрекивања и организације прогона и насиља над Србима, тешко је поверовати да се тај неко издаје за поборника права и закона, тражи прихватање "европских вредности" у Србији и да власт у тој истој Србији хрли ка тој евро-гиљотини, додуше стваљајући главу народа а не своју у процеп.

Има ли у Србији некога ко није плаћен да то говори, да је свестан опхођења и безакоња према Србима и Србији у које је ЕУ огрезла а да и даље жели да приступи Европској унији? Јер јасно се може претпоставити будућност под капом овако настројене ЕУ. Тешко је поверовати у то... Можда га једино "агресивна руска политика и њен утицај у Србији" могу натерати на бекство у Европску унију.
 



Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине