Вести:

понедељак, 17. новембар 2014.

Трибина: Крајишка трагедија у свјетлу међународне правде

понедељак, 17. новембар 2014. | КМ новине 0

Интернет портал, www.zlocininadsrbima.com, позива Вас на трибину, предавање под називом "Крајишка трагедија у свјетлу међународне правде", која ће се одржати у петак 28. новембра 2014. са почетком од 18 сати у великој сали ГО Нови Београд (адреса: Булевар Михајла Пупина 167, Нови Београд)

...

На трибини ће говорити:
  • Саво Штрбац, директор ДИЦ Веритас
  • Ратко Дмитровић, директор Вечерњих новости
  • Момчило Диклић, Институт за европске студије
Почетком рата и распадом бивше Југославије, 1990-1991, српски народ у СР Хрватској постао је жртва хрватског државног тероризма, који је предводио Фрањо Туђман и његова странка ХДЗ. Они су желели да доврше посао својих претходника из Другог свјетског рата, а то је геноцид и истребљење српске популације, не само на простору Хрватске, већ и у Босни и Херцеговини.

У том крвавом грађанском рату у првој половини 1990-их година, српски народ је прогласио Републику Српску Крајину, у чији састав су ушли: Сјеверна Далмација, Лика, Кордун, Банија, Западна Славонија, Источна Славонија, Барања и Западни Срем. Злочини над Србима су почели убиством Горана Алавање, српског полицајца у униформи МУП-а Хрватске 23.11.1990. Наставило се Крвавим Ускрсом на Плитвицама 31.3.1991, затим шовинистичко дивљање у Задру и напади на мjештане Борова Села 2. маја 1991. и др.

Хрватска војска и полиција су током рата учестовали у бројним злочиначким акцијама против српског народа у Хрватској: "Откос", "Масленица", "Миљевачки плато", "Бљесак", "Олуја"... Док су такође хрватски државници покренули етничко чишћење Срба у градским срединама: Сисак, Сплит, Дубровник, Задар, Госпић, Загреб, Вуковар, Карловац, Осијек и др.

Својим пресудама и пребацивањем предмета на хрватско правосуђе, Међународни Кривични суд у Хагу, окреће главу од трагедије (холокауста) српског народа у Крајини и Хрватској. Исто тако ослобађањем хрватских генерала Анте Готовине и Младена Маркача 16.11.2012. године начињен је сјветски преседан и понижење правде и жртава.

О свему овоме биће говора на нашој трибини 28. новембра, те Вас позивамо да дођете у што већем броју и обавјестите ваше пријатеље.



Злочини над Србима




Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине