Вести:

понедељак, 10. новембар 2014.

Заветници једини осудили долазак Раме, упркос полицијској забрани! (ВИДЕО)

понедељак, 10. новембар 2014. | КМ новине 0

Забрањени протести поводом боравка Едија Раме у Београду. "Заветници" једини протестовали.
...
Иако је Српски сабор Заветници уредно пријавио одржавање протестне конференције испред зграде Владе Србије поводом званичне посете албанског премијера, Едија Раме, јаке полицијске снаге јутрос нису дозволиле представницима руководства покрета да уруче писмо министрима и председнику Владе и обрате се новинарима.
 
 
Председник покрета, Стефан Стаменковски поручио је да су Заветници имали намеру да укажу на неодговорну, антидржавну и антиуставну политику Владе Србије, која је одлуком да угости највећег протагонисту Велике Албаније, понизила српски народ и угрозила територијални интегритет и суверенитет државе Србије.

Портпарол Заветника, Милица Ђурђевић истакла је да је недопустиво да Влада Србије омогућава одржавање митинга у Прешеву на ком ће се албански премијер обратити својим сународницима и подржати их у њиховим сепаратистичким тежњама и да таква пракса није забележена у политичкој историји Србије, чак ни за време потпуне окупације.

 

Заветници су истакли да је посебно забрињавајући положај српске националне мањине у Албанији, којој се деценијама уназад крше сва људска и мањинска права пре очима међународне заједнице. Срби у Албанији немају права на језик, на писмо, на вероисповест, на национално опредељење, на име и презиме.

Делегација Заветника предала је захтеве Влади, као и фотографију разгледнице која ја штампана у Србији након Балканских ратова, из српске луке Драч, као симболично подсећање како се тадашње државно руководство одговорно односило према својој територији и народу. 


Сабор "Заветници"

Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине