Вести:

понедељак, 6. октобар 2014.

Православни верници спречили концерт ''Канибал Корпса'' у Русији

понедељак, 6. октобар 2014. | КМ новине 0

Православни верници протестима спречили одржавање концерта америчког дед-метал бенда "Канибал корпс" у Русији.
 ...

У главном граду руске Републике Башкоростан, Уфи, отказан је синоћ наступ америчког дед-метал бенда Канибал Корпс, јер су православни верници иступили против одржавања њиховог концерта. Испрва је агенција Итар-Тасс јавила да је из техничких разлога клуб "Агава", где је одржавање догађаја планирано, затворен. Јављено је затим да ће концерт бити измештен у оближњи парк али због постојећих дугова није било могуће да користити расвету. Тако је, намерницима присуствовања овог догађаја, два сата пре почетка саопштено да га неће ни бити.

Нема прецизнијих података о томе колико је људи било на протесту али се на друштвеној мрежи Твитер појавила фотографија на којој су, како се наводи, "православни активисти који су спречили концерт и били претња по безбедност власника клуба "Агава".

Вот такие «ПрОвославные активисты» отменили концерт Cannibal Corpse в Уфе. Паскуды угрожали хозяевам клуба - пише у оригиналу.

 Организатори су затим вратили новац од продатих карата.

У недељу, када је било планирано одржавање овог концерта, православни верници су организовали протест захтевајући отказивање концерта, рекавши да су текстови песама те групе "преплављени пропагандом мржње, насиља и перверзије".
 
Oмот шестог по реду албума овог бенда под називом "Галерија самоубиства". Обавезни су били да чак и западно тржиште на омоту истакну опомену опомене за родитеље о "експлицитном тексту" што иначе истичу на сваком свом албуму.
Руски чувени писац Камил Зиганшин, писао је поводом њиховог концерта: "Овај амерички бенд из било ког места у Русији прогнати. Упркос третману, улазнице за овај ужас и даље су у продаји. Текстови ове групе садрже позив на убиство, засићени су пропагандом окрутности, прожети идејама окултних комуникација са духовним изворима зла."   

Група планира да настави своју турнеју у Русији а следећи концерти заказани су у Чељабинску и Јекатеринбургу.  


Агенције, друштвене мреже

Превод и припрема: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине