Вести:

Monday, October 13, 2014

Немачка жели да улаже у српску пољопривреду баш као и у румунску коју је тотално уништила!

Monday, October 13, 2014 | КМ новине 0

Немачке компаније заинтересоване су за улагање у српску пољопривреду, изјавио је у понедељак Београду министар пољопривреде Немачке Кристијан Шмит.
...
Шмит је у разговору са министарком пољопривреде и заштите животне средине Србије Снежаном Богосављевић-Бошковић истакао да је највеће интересовање немачких компанија за улагање у сектору производње хране.

Како је саопштило Министарство пољопривреде, Шмит је понудио стручну помоћ за санирање последица поплава на водопровредним објектима у Србији, као и 500.000 евра за пројекат санације штете у шумарству.


„Богосављевић-Бошковић је захвалила немачком колеги на снажној подршци Немачке на путу Србије ка евроинтеграцијама и сарадњи у поступку усклађивању прописа са европским законодавством из области пољопривреде и заштите животне средине, као и помоћи укоришћењу средстава из предприступних фондова ЕУ(?)“, истиче се усаопштењу.

Иначе, средства из предприступних фондова, иако се званично тврди да су доступна, она то нису. Потписана је форма документа којим се то одобрава али није било никакавих исплата о чему сви ћуте.

Бета

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.