Вести:

среда, 24. септембар 2014.

Томислав Николић: За нас су КиМ део наше територије који је скоро независтан - Обама поздравио

среда, 24. септембар 2014. | КМ новине 0

Ми са Приштином разговарамо као са делом своје територије са суштинском аутономијом - чуло се од Томислава Николића председнику Летоније Андрису Берзињшу

...

Николић је навео и да "ми уређујемо државу у складу са стандардима ЕУ, разговарамо са Приштином и уређујемо живот грађана на Косову и Метохији".

Ово је председник Србије Томислав Николић изговорио на свечаном пријему који је за светске лидере окупљене на заседању Генералне скупштине Уједињених нација у Њујорку приредио председник САД Барак Обама, преноси Танјуг.

Пријем је одржан синоћ, а Николић је у разговору са "својим америчким колегом" захвалио на позиву и поручио да Србија даје пуну подршку напорима САД у борби против ИСИС-а.

Слободно се може оценити као срамна ова реченица председника Србије јер док су део српске територије окупирале америчке и НАТО снаге, подржавајући екстремисте у редовима Шиптара, Србија нуди помоћ у Америци и подршку у активностима против терориста које је сама створила.

Осим те "прошлости" која је Србима на Косову и Метохији и данас обезбедила живот у концентрационим логорима, исту појаву, врло активну и опасну, имамо и у Рашкој области. Уместо да се фокусирамо на тај проблем кога су такође американци изнедрили, бедна и војно осакаћена Србија нуди помоћ истима у "белом свету" изазивајући тако екстремне и радикалне муслиманске елементе да отпочну са терористичким акцијама и у Србији.

Како је речено Танјугу у српској делегацији, Обама је захвалио и честитао Николићу на добром раду уз поруку да настави истим темпом.


Танјуг

Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине