Вести:

субота, 13. септембар 2014.

Породицама српских жртава са КиМ држава одузима право на истину! (Фото)

субота, 13. септембар 2014. | КМ новине 0

Ни после две недеље нико није пришао породицама српских жртава, које две недеље протестују испред Тужилаштва за ратне злочине!
...


Преко пута Тужилаштва за ратне злочине, у Устаничкој улици у Београду, већ две недеље, налазе се лица преко 2500 мушкараца и жена који су изгубили живот, или нестали током 1998. и 1999. године на Косову и Метохији.

Међутим, лица са фотографија као да не привлаче довољно пажње. Удружење породица киднапованих и убијених на КиМ их је ту поставило 24. августа, међутим, две недеље нико из Тужилаштва им се није обратио.


Председник овог Удружења, Сима Спасић, могао је на ово само да каже "Жртвама је одузето право на живот, а њиховим породицама је одузето право на истину и правду"!

Сима Спасић - Недељама нико ни да приђе.
 
Они се још увек тамо налазе и немају намеру да оду док се барем нешто не учини за српске жртве чије страдање није било довољно да се дозовемо памети, ни данас после 16 година.

"КМ Новине" ће, од данас, свакодневно пратити догађаје и радити на указивању запостављености српских жртва, наношењу бола породицама нерадом надлежних институција и покушати да што масовније заинтересује српску јавност за овај изузетно велики проблем и понижење које трпе управо они који су поднели и највећу бол тог времена.

Подсетимо се речи српског песника и академика Матије Бећковића и његовог размишљања о невиним жртвама:

"Земља се не може смирити све док жртве које су у њој не  изађу на видело. Битку са невиним жртвама нико није добио.   Она се може окончати само признањем и покајањем. Докле се може искривити душа и поклекнути ум - најбоље показују они који у наше дане лицитирају бројке невиних жртава. 
У том посртању дошли су до броја 40000 жртава и тај број им се чини мали. Готово као доказ да су невини, да нису убили никога. А замислите како бисте се осећали да сте убили 40000 птица или мрава...

Моја је најдубља вера да највеће духовно благо једног народа чине његове невине жртве.  


Нико се није показао јачни и моћнији од невиних жртава. 
И међу невиним  највеће су оне због свог имена и рођења. Тим жртвама смо навише дужни. Срби имају неизбројне жртве које нису именовали.


Невине жртве могу сачекати свој народ. Можда оне и одлучују кад ћемо их се сетити. Што их се пре сетимо, пре ћемо постојати.“

Можете нам слати предлоге, коментаре који ће подстицати унаређење, јачање и довођењу правде починице злочина над српским народом. А можете и сами учествовати у овоме на много начина. Они од вас који то желе могу нам писати (клик на: адресе) предложићемо конкретне кораке или вас повезати са онима који на томе већ раде.
















Фото: Никола Дрезговић



Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине