Вести:

понедељак, 8. септембар 2014.

Зашто је сада хапшен припадник жандармерије, осумњичени за убиство Ранка Панића?

понедељак, 8. септембар 2014. | КМ новине 0

Полиција је данас ухапсила осумњиченог за убиство Ранка Панића, а реч је о припаднику Жандармерије Никици Ристићу. 
...

То је саопштио министар унутрашњих послова Небојша Стефановић гостујући на РТС-у.

"Полиција је пре пола сата ухапсила осумњиченог за убиство Ранка Панића. Дакле, после шест година пронашли смо човека за кога верујемо да је то починио"
, рекао је Стефановић.

Он је прецизирао да је осумњичен Никица Ристић, припадник Жандармерије, који се тренутно налази у притвору, како је одредио суд.

Стефановић није желео да излази са појединостима тог истраге, али је рекао да је посебно поносан што ништа о тој теми није "исцурело" у јавност.

"Радили смо једну веома добру и чврсту истрагу која је била потпуно затворена и где су људи радили професионално и тек када смо направили резултат изашли смо у јавност", навео је Стефановић.


У наводе министра Стефановића је изузетно тешко поверовати када се има у виду оно што се догађало након убиства. Наравно, тадашњи министар полиције Ивица Дачић изјавио је да ће убица брзо бити ухапшен, међутим, изгледа да је власт заправо скривала самог убицу.

Годину дана касније присталице покрета 1389, организовали су протест и поводом овог убиства. Међутим, како су тада обавестили јавност, "акција је касно синоћ привремено прекинута због притиска и претњи полиције али ће бити настављена наредних дана широм Србије".

Током лепљења плаката, чланови покрета 1389 у више наврата су лишавани слободе, било им је прећено од стране полиције или су их пратили у стопу.

У циљу спречавања лепљења плаката „Ко је убио Ранка Панића“ осим редовне полиције учествовали су и припадници БИА, Јавног реда и мира и Градске инспекције.

Једну од екипа на терену легитимисало је и малтретирало чак три различите полицијске службе. На Теразијама и у улици Краља Милана полицајци у униформама цепали су плакате „Ко је убио Ранка Панића“

Панићев убица, годину дана после овог убиства и даље носи полицијску униформу! - наведено је тада у саопштењу покрета 1389.

Ово више него јасно упућује на закључак да је убица заправо све време био познат полицији и штићен од истих.

Поводом обзнане да је ухапшен убица Ранка Панића, Стефановић је подсетио да је Влада Србије обећала грађанима да неће бити недодирљивих, те да хоће да сва дела, без обзира из које су године буду разоткривена и да они који су нешто починили буду изведени пред правду.

Ипак, не треба очекивати да ће највећи прекриоци и починиоци великих дела изаћи пред лице правде, с обзиром на то да је и сам Стефановић један од њих.

Највећи криминални акт свакако представља кршење Устава државе Србије, примена незаконитог Бриселског споразума и укидање државних атрибута Србије на делу њене територије које представља Косово и Метохија. Сам Стефановић је један од тих починилаца а како је и поред својих криминалних дела дошао на место министра полиције, сва ујдурма око хапшења делује као маскарада. То се десило и са тајкуном Мишковићем који је на слободи без икаквих последица након маркетиншког хапшења које је Вучићу и донело огроман број поена. Занимљиво, посебно се Вучић старао и "бринуо" за хапшење убице Ранка Панића и годинама најављивао резултате помињући и "оне који га у полицији крију".
Да ли скривање великих главоња криминала српског друштва има везе са политичко-криминалним кланом који држи Стефановића? Наравно да се у овој држави истина крије као "змија ноге" али како су у лажи ноге кратке, то су и трагови гушћи.

Да ли се можемо задовољити тамничењем за појединачна кривична дела попут убиства Ранка Панића и зашто је починилац тек сада предат?

Посебно се истиче чињеница да је "истрага вођена чврсто, затворено, професионално...", онако како се у овој земљи ништа не ради. Чудно је и непримерено функцији коју обавља Стефановић да јавно излази са идентитетом убице за кога сам каже да је то човек за кога се "верује" да је починилац. Тек на суду ће се и доказати да ли је ухапшени убица или није. Међутим, Стефановић је себи дао слободу да може да крши закон у име промоције власти. А то није ништа ново. Свако хапшење у овој држави се прво објави у "таблоидима", попут припреме за хапшења Шарића који тако обавештен почиње бекство преко пола света. Тако је објављено и хапшење Милићевића који, пошто је сазнао да ће бити ухапшен, прво бежи у Турску па из Турске у Кину. Да поменемо и доктора Јусуфа, који је киднапованим Србима илегално вадио органе, од наших лоциран у Амстердаму да би опет, после објаве у медијим (овај пут и уз помоћ институција права и правде ЕУ) успео да побегне. А онда убицу Ранка Панића ухапсе "професионално"...

Наравно, о хапшењу "оних који га крију" нико не говори нити их помиње а сви су их наводили као главну препреку да се до убице дође.

Да ли је случајно што је политички курс Србије, искључиво интересима Немачке, ЕУ и Запада, одређен правцем Ниш - Приштина - Тирана? Да ли је ово српска одбрана интереса Велике Албаније?

Недавно је убијен жандарм Стеван Синђелић, српску јавност је то дубоко потресло. На месту убиства, враћајући се из Лондона, Вучић је најавио изградњу ауто пута трасом простирања Велике Албаније и њеног географског приближавања Турској, уместо да најави ефикасну акцију хапшења или инсистирања на хапшењу шукрадице-убице за кога се вероватно зна ко је.

У тим ситуацијама у селу или крају одакле је шиптарски зликовац, у кафани се за њега пече пиле (обавезно пиле), бесплатно пије ту ноћ коју сви проводе у свечаној атмосфери јер се доказао њихов "јунак". Не скривају се они за убиство Србина већ деценијама.

Овде је међутим одједном приказана злочиначка црта Жандармерије. Ухапшен је јавно и "професионално" њен припадник. Убица из редова Жандармерије. Како би народу било лакше што је недавно усмрћен Стеван Синђелић а и приведен је закону још један убица, баш у дану кад и Милићевић. Дуплирање свакако појачава ефекат. Али се убице хапсе појединачно, прави криминални профил Жандармерије, док је ова политичка врхушка на власти, остаће скривен за јавност.

Намеће се питање, да ли се ово хапшење обавља за потребе криминализације Жандармерије како би се умањио шок приликом неког наредног убиства њеног припадника и подсвесно пружио легитимитет настојањима да Немачка и Запад створе свој азил за поданике на територији српске државе? Онако како се то годинама чини са српским народом са Косова и Метохије путем разних "извештаја" и режираних ТВ емисија и ствара позитиван поглед на страдање Срба под османлијама кроз ТВ серије.

Хоће ли се после овог хапшења, како је Вучић најавио (у видеу који прилажемо) да више неће бити "наших и њихових жртава" већ да ће све жртве бити "исте"?

Агенције, Новинар.де,Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.