Вести:

понедељак, 1. септембар 2014.

Нови председник Савета Европе унук пољског СС официра!

понедељак, 1. септембар 2014. | КМ новине 0

Дан уочи 75 годишњице од почетка Другог светског рата, на место председника савета Европе постављен је бивши пољски премијер Доналд Туск, унук СС официра, јавља чешки портал стало-се.цз. 
 ...
 
На данашњи дан, 1 септембра 1939. године нацистичка Немачка је напала Пољску и започела најкрвавији рат у људској историји.

Како наводи сајт, Доналдов деда звао се Јозеф Туск и био је официр нацистичких СС јединица, а прилаже се и фотографија на којој њих двојица личе како јаје јајету.

Данас Пољска води најагресивнију политику у ЕУ и заступа став да Русију треба војно напасти и објавити јој рат, па зато и не чуди онда што је председник савета Европе постао нацистички унук из Пољске, наводи портал.

На данашњи дан, прошло је 75 година од напада Немачке на Пољску и почетка Другог светског рата. Копнену границу Пољске прешло је 44 пешадијске, седам оклопних и четири моторизоване дивизије. Након 18 дана пољска војска је сломљена, а политички врх је побегао из земље.
Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.