Вести:

среда, 17. септембар 2014.

Обележена слава СНО “СРБИ НА ОКУП” – Сабор српских Светитеља (ФОТО)

среда, 17. септембар 2014. | КМ новине 0

У недељу 14. 9. 2014. године је обележена слава Удружења Срби на окуп, САБОР СРПСКИХ СВЕТИТЕЉА у манастиру Светог Јустина Ћелијског у Барајеву.
...
 Света Архијерејска Литургија је почела у 9 часова, након чега је извршено резање славског колача. Домаћини славе су били Слађан и Ивана Арсић и Снежана Антонијевић. Део колача је узео је пс Максим у име МО “Срба на окуп Војводина”, који ће бити домаћини следеће године, а обележавање славе ће бити у манастиру Св. Тројица у Кули. Након тога за чланове Удружења и госте организован је славски ручак.

„Нека би Благи Господ, преко Српских Светитеља покајао српски народ, и у целини га упутио да нађе свој пут у Царство Небеско. А наћи ће га идући за својим Светитељима, ако слуша њихове наредбе, њихове заповести, јер за све њих, браћо моја, важила је једна велика и Света Истина: Свето Еванђеље Христово. Они су живели по једноме правилу: све за Христа, Христа ни за шта! И ми, ако хоћемо да будемо достојни Срби, достојни потомци тако славних и вечних Срба, онда да одбацимо од себе сваки грех, да пригрлимо Еванђеље Господа Христа и тако вођени и руковођени дивним Светитељима Српским, на челу са Светим Савом служимо Богу и роду своме“.

ФОТО ГАЛЕРИЈА:

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.