Вести:

среда, 3. септембар 2014.

Око хиљаду војника НАТО-а учествоваће у војним вежбама у бившој Украјини

среда, 3. септембар 2014. | КМ новине 0

у бившој украјини
У војним вежбама које ће се одржати 16. до 26. септембра под називом "Брзи трозубац" учествоваће војници из Украјине, Америке, Британије, Канаде, Немачке и још неколико европских и балтичких земаља.
...

Сједињене Државе настављају припреме за учешће у септембарским војним вежбама под називом "Брзи трозубац" у западној Украјини у којима ће бити укључено око хиљаду војника из НАТО-а и других земаља, преноси Ројтерс.

  овом тренутку нема промене плана о одржавању заказаних вежби" - рекао је представник војске САД највишег ранга, при Европској команди, капетан Грегори Хикс.

Раније су ове вежбе биле планиране за јул, али су одложене због војних операција Укро-хунте које су још увек у току Украјини.


"Трозубац" - обележја припадника НАТО јединица.
Према наводима агенције, у вежби ће учествовати 200 америчких војника као и војници из Украјине, Азербејџана, Британије, Канаде, Грузије, Немачке, Летоније, Литваније, Молдавије, Норвешке, Пољске, Румуније и Шпаније. Вежбе које се одржавају сваке године, усмерене су на сценарије мировних операција и избегавање мисија бомбардовања. (прим. прев. - познате су такве акције код нас на Косову и Метохији али и широм света где НАТО "утерује" мир и демократију).

Као допуна јединицама у другим вежбама
, заказаним за октобар, САД премештају тенкове и 600 војника у Пољску и балтичке земље које учествују у маневрима, преносе стране агенције. И раније су се у овим земљама налазиле америчке војне јединице под лаким наоружањем.

Како сазнаје "Кореспондент.нет", данас је укро-фашистичка влада одобрила програм НАТО-Украјинске сарадње за 2014. годину.

Као што је већ најављено, од почетком септембра у Њупорту, Велика Британија, биће одржан самит НАТО-а посебно посвећен ситуацији у бившој Украјини.


Коресподент.нет



Превеле: КМ новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине