Вести:

уторак, 12. август 2014.

Докази оптужнице против Рамуша Харадинаја!

уторак, 12. август 2014. | КМ новине 0

Код српских власти у Београду подигнуто је, против Рамуша Харадинаја, 108 кривичних пријава због сумње да је извршио кривична дела тероризма, убијања цивила.
...

Рамуш Харадинај почетком 1998. је постао командант “оперативне зоне” за Метохију, коју Албанци зову “Дукађин”. Процењује се да је под његовом командом за две године ликвидирано више од 300 људи – Срба и “нелојалних” Албанаца – а киднаповано више од 400. Лешеви неких од њих пронађени су после рата у Радоњићком Језеру и по сеоским бунарима у општини Дечани!

Рамуш Харадинај у ланцу команде ОВК, који је 1998. године почео као командант оперативне групе „Дукађин“, било је у вези са за ефикасношћу у етничком чишћењу Метохије, јер је Харадинај био алфа и омега свега што се догађало у Метохији у ратном смислу.

Маја месеца 1998. почело је етничко чишћење неких села. Прво село је било Глођане, то је његово село из којег је истерано 12 српских породица. До средине јуна под командом Харадинаја етнички је очишћено четрдесетак села из Метохије. Још дан данас од 1998 има нестаљи људи –Доказ; Документ број. 22! То је само један доказ!

Харадинајева група је починила страшне злочине у Ђаковици, у хотелу „Паштрик“, који се буквално претворио у губилиште за Србе, Роме и Албанце, за које су сматрали да су лојални Србији. Постоји доста доказа да је Харадинајева група убијала и Роме и Албанце.

Досије Рамуша Харадинаја
У досијеу Рамуша Харадинаја, у чијем састављању су учествовале српске службе безбедности, МУП и БИА, између осталог се наводи:

„Рамуш (Хиљмија) Харадинај рођен је 03. јула 1968. године у селу Глођане, Општина Дечани. Против њега поднето је 108 кривичних пријава, због основане сумње да је извршио кривична дела тероризам, удруживање ради непријатељске делатности, као и због убиства цивила. Емигрирао је у Швајцарску, 1989. године, а после тога пријавио се у Легију странаца у Француској, 1996. завршио је диверзантско-терористичку обуку. У Албанији је учествовао у стварању логистичких база у Куксу и Тропоји, одакле је затим са групом поверљивих сарадника континуирано убацивао оружје на КиМ“, наводи се у Харадинајевом досијеу.

Средином 1997. године илегално је ушао у земљу и заједно са својом браћом, Даутом и Шкељзеном, организовао терористичке нападе на полицијско одељење у селу Рзнић, Општина Дечани, и у селу Поношевац, Општина Ђаковица, као и на избегличка насеља у Јунику и Бабалоћу. Почетком 1998. године у Глођанима је формирао диверзантско-терористичку групу, која је, према његовим налозима, вршила акције пресретања и застрашивања Срба и Албанаца лојалних Републици Србији.

Брутално убијање Срба
У априлу исте године, група терориста, на челу са Рамушом Харадинајем, у Глођанима је формирала штаб ОВК за Метохију, а за чланове штаба одређена су његова браћа Даут и Шкељзен, затим Хиљмија Харадинај, Расим Харадинај, Фадиљ Нимонај, Малић Ндрецај и други, а сам Рамуш се ангажовао на омасовљавању чланства и формирању локалних штабова на целом подручју Дечана и Ђаковице. Истовремено, на његову иницијативу, формирана је и специјална јединица ОВК у Глођанима, под називом „Црни орлови“, чији је командант постао Идриз Баљај, звани „Тогер“. Под руководством Рамуша Харадинаја „Црни орлови“ су киднаповали и на бруталан начин убили више десетина српских цивила, а један број лешева пронађен је у Радоњићком Језеру и сеоским бунарима у Општини Дечани.


Рамуш Харадинај је најутицајнија криминална личност у области Метохије, на подручју Пећи, Дечана и Ђаковице. наводи се у досијеу.

Да ли ће овај злочинац добити заслужену казну пред судом, показаће време?!


Аутор: Бранко Милован Коматина














Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине