Вести:

четвртак, 14. август 2014.

Пол Крејг Робертс: Вашингтон истину гуши лажима

четвртак, 14. август 2014. | КМ новине 0

"Амерички идиот" - резултат самоумишљености.
Праве ли будалама западни пропагандисти икога осим себе? Најновији апсурд стиже из Украјине. 
...


ЕУ и Вашингтон кажу да је хуманитарна помоћ коју Русија и Црвени крст транспортују бившим руским областимама које чине источну Украјину само трик, обмана, изговор за руске инвазионе снаге. Таква апсурдна лаж нам говори да западни пропагандисти уопште не цене интелигенцију западних народа.

Чак ће и морон схватити да Русији, ако жели да пошаље војне снаге у Украјину, не треба никакав изговор, камоли заједнички хуманитарни подухват са Црвеним крстом. Источна Украјина, стопама Крима, већ је гласала како за независност од Кијева, тако и да се врати Русији. Ако је Русији потребно некакво оправдање, одлуке источних Украјинаца од пре неколико месеци су сасвим довољне. Али Русији није потребан изговор да спаси Русе од тога да их побију марионете Вашингтона, као Палестинце у Гази.

Својом неактивношћу, руска влада обезбеђује европским вазалним државама Вашингтона време да схвате, да је проблем Вашингтон, а не Русија, и да Вашингтон намерава да трошкове његовог сукоба са Русијом сносе Европљани.

Противљење Вашингтона, ЕУ вазала Вашингтона и кијевске марионете Вашингтона дотоку хуманитарне помоћи је ту због очајничког покушаја Запада да спречи да свет сазна како Вашингтон и кијевска марионета масовно уништавају животе цивила, стамбене области и инфраструктуру на тим бившим руским територијама, које су директно угрожене од русофобних екстремиста које је Вашингтон инсталирао на власт у Кијеву.

Западне медијске проститутке су уписале још један пропуст у својој дугој и неславној историји пропуста да извештавају о зверствима над људима који не виде своју будућност у земљи којом владају русофобне убице које је на власт инсталирао Вашингтон.
 
Дементни НАТО генерали, шеф Пентагона и амерички сенатори шире хистерију о некаквој руској инвазији, не само Украјине, већ и Балтика, Пољске, ма … целе Европе. Ова хистерија захвата Запад упркос недостатку доказа о било каквом знаку руских препрема или назнаци мотива за такву инвазију. Вашингтон шири лаж да Путин намерава да обнови совјетску империју. Исти онај Путин који је бившу руску провинцију Грузију држао у својим рукама и пустио је да оде.

Пропаганда Вашингтона делује. Анкете показују да је већина Американаца, која би до сада требало да је будна, после свих лажи о Авганистану, Ираку, Сомалији, Либији, Сирији и Ирану, опет, у својој бескрајној лаковерности, подлегла пропаганди и гледа на Русију као на претњу.

Међу дезинформисаном и изпропагандизованом америчком популацијом, питање дана је: „Како ћемо зауставити Русе?“ Значи, корумпирани и претворни Обамин режим поново је Американце припремио за рат.Нада за мир лежи у руским контрасанкцијама, одговору на санкције против Русије на које је Вашингтон натерао своје европске вазале, тачније, да ће њихов терет пасти на обмануте америчке пореске обвезнике. Пољска влада је затражила да Вашингтон купи јабуке и пољопривредне производе, које, благодарећи Вашингтону, Пољска сад не може да прода Русији. Како је Пољска избор Вашингтона за америчке антиракетне базе усмерене на Русију, пољској влади се то може. И када Вашингтон одобри захтев Пољске, Вашингтон ће бити суочен са сличним захтевима санкцијама тешко погођених Грчке и Аустрије, а и од остатка Европе, да Европљанима надокнади трошкове санкција које је Вашингтон наметнуо својој вазалској популацији.

Америка је над светом у 21. веку извела изванредну превару. Историја не памти ништа слично. Не само с преварама у виду бројних ратова (Авганистан, Ирак, Сомалија, Ирак, Сирија, Украјина, умал Иран и илегалне војне акције Вашингтона унутар граница Пакистана и Јемена, већ и финансијским преварама огромних размера по целом свету. Међу трошковима преваре Вол стрита су европска дужничка криза, повреде државног суверенитета европских земаља због ММФ-овог спасавања сувереног дуга, и осиромашење „спасених“: Грчке, Италије, Шпаније, Португалије и Ирске, у комплету са Источном Европом.

Једног дана, Европљани ће се пробудити. Када се пробуде, схватиће да Вашингтон ништа не ради за добро Европљана, осим што их штити од непостојеће „Руске претње“, већ да им намеће силне трошкове коришћењем Европљана као дажбине за рат Вашингтона за хегемонију у свету. Пре или касније, Европљани ће морати да схвате да улога додељена им од Вашингтона није у њиховом интересу и води директно до светског рата у којем ће Европљани бити прве жртве.


Аутор: Др Пол Крејг Робертс
 Извор: Washington Chokes Truth With Lies — Paul Craig Roberts – PaulCraigRoberts.org  
Превео: Александар Јовановић


Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.