Вести:

среда, 6. август 2014.

Трепча:Најбољи резултат у историји овог рудника!

среда, 6. август 2014. | КМ новине 0

Рудници и флотација Трепча у јулу су произвели око 1.900 тона концентрата олова и цинка, односно три тоне по запосленом.
...

То је најбољи резултат у историји рада овог рудника, саопштило је руководство холдинга РМХК "Трепча", поводом 6.августа, Дана рудара.

Остварена су и најбоља техничко-технолошка искоришћења - 95 одсто на олову и око 90 одсто на цинку и то захваљујући ново инсталираној флотациској секцији и технолошкој дисциплини запослених, наведено је у саопштењу.

Генерални директор Јован Димкић изјавио је да менаџмент Трепче очекује стабилну пословну годину и континуитет оваквих производно-финансијских резултата.Производни погон РХМК "Трепча", пре неколико година. Ништа од тада није улагано.

"Добар резултат би могао да наруши само драстичан утицај спољног фактора, везан за још нерешен правни статус и баријере на које Трепча наилази у односу са тзв. Косовским институцијама", изјавио је Димкић у саопштењу које је проследила Канцеларија за Косово и Метохију.

Менаџмент Трепче, према његовим речима, очекује подршку и наставак активног односа Владе Србије, која је једина овлашћена и компетентна за решавање статусних питања.

 
Димкић је добре резултате изнео на данашњој прослави Дана рудара Србије, којој су у флотацији у Лепосавићу присуствовали запослени у том комбинату, рудари, флотери, металурзи.

Занимљиво је да РХМК "Трепча" није била предмет спорног извештаја о трошењу буџетских средстава Р. Србије, намењених Косову и Метохији, иако су сви радници овог комбината на платном списку који се намирује средствима из државног буџета.

Такође, упућенији локални политичари тврде да је овај комбинат непризнатом и самопроглашеном "Косову" платио 6 милиона евра на име пореза за пословање.


Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.