Вести:

среда, 20. август 2014.

На Косову постоји законска основа за финансирање тероризма!

среда, 20. август 2014. | КМ новине 0

На Косово је последњих година из блискоисточних земаља стигло 50 милиона евра, рекао је Башким Зећири, шиптарски познавалац финансирања тероризма.
...

"На Косову и Метохији постоји солидна законска основа за финансирање тероризма, јер је главни проблем недостатак политичке воље", рекао је Зећири за водећу шиптарску телевизију на КиМ.
 

Узвесни Зећири тврди, на основу међународних извештаја о тероризму америчког Стејт Департмента (који и сам подржава и наоружава многе терористичке групације широм света а посебно у исламским земљама) а објављеног прошле године, указано је на неколико примедби да би такозвана "косовска влада" и њене институције требало озбиљно да приступе проблему финансирања тероризма. Указано је и да се не зна извор финансирања неколико невладиних организација, као и да се Шиптари на Косову и Метохији не баве тим проблемом.

"Само последњих година, према проценама које имамо, сумња се да је на Косово стигло 50 милиона евра од земаља Блиског истока. То су средства чије порекло треба утврдити, анализирати трансакције, урадити аналитићки профил, а све то захтева изузетно озбиљан приступ", рекао је Зећири.Припремиле: КМ Новинe

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.