Вести:

недеља, 31. август 2014.

Шиптари змислили убицу у српској униформи

недеља, 31. август 2014. | КМ новине 0

Нови ватрени обрачун, али између Албанаца у Коловрту, однео је још један живот, а овај злочин се на Косову користи за умањење значеја убистав сршског жандарма.
...

Извори “Блица” наводе да је у јучерашњем сукобу две албанске породице због шумског поседа у Коловрту, између Зубиног Потока и јужног дела Косовске Митровице, убијен Ардијан Ибрахими (19), а рањена су браћа Брахими - Аљбион (16) и Алберт (15).
- Сукоб две породице настао је јер нису могли да се договоре ко је власник дела шуме. После овог инцидента подигле су се тензије у појасу уз Копнену зону безбедности коју насељавају Албанци. Њихов циљ је да за тај напад оптуже Србе и тако скрену пажњу са убиства Стевана Синђелића - наводи саговорник "Блица".

Управо зато је и пласирана информација у шиптарским медијима да су све три жртве браћа из исте породице које је напала непозната особа „у српској униформи“.

Портпарол косовске полиције за регион Косовске Митровице Авни Захити је потврдио да је дошло до инцидента у Коловрту.


Извори наводе да су браћа изашла у шуму да секу дрва и на њих је пуцано око пет часова. Нова пуцњава, која је трајала 20 минута, уследила је око 11 сати. Ова агенција преноси и да није познато на ком су се делу Србије налазили, централном или у Покрајини.


Све чињенице иду у прилог тези да се међусобни обрачун Шиптара инструментализује у политичке сврхе како би се ситуација додатно заоштрила.

Агенције, БлицПрипремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.