Вести:

недеља, 24. август 2014.

Родитељи коначно могу да присиле децу да се јаве на позив

недеља, 24. август 2014. | КМ новине 0

Сви забринути родитељи знају колико може бити  фрустрирајуће када им се деце не јављају на упорне позиве.

...

И за то постоји решење у виду андроид апликације  Игноре Но Море ( Ignore No More,), која присиљава децу да узврате позив родитељима.

Након што  родитељи преузму и инсталирају апликацију, они једноставно треба  да унесу име детета и  код од четрити карактера. Потом ће се телефон закључати све док деца не позову своје родитеље или друге одабране контакте.

Тек када родитељ или старатељ клинцима јави лозинку  током разговора, те тада телефон могу поновно да користе.

Уколико ваша деца игноришу своје поновљене многобројне позиве и СМС поруке, једноставно даљински закључајте њихове телефоне док  вас не позову.Али имајте на уму да не би сте смели, зарад психичког и душевног мира и здравља вашег детета, ову апликацију да користите као неку врсту узице.

 Знате и сами да сте као дете излазили из куће да се играте а да за то време нико није могао да вас позове и упита где сте. Да, опасности има више него раније али потцењујете децу када мислите да су наивна као када смо ми били њихових година јер тада нисмо били изложени таквим искушењима. Она то данас нису, и у њиховом друштву се много говори о свему што им се може десити и умеју да пазе на себе у довољној мери.

На крају, то понајвише зависи шта су са собом понели од куће, какво васпитање, навике и однос према животу. Уколико их бомбардујете и излажете неквалитетним садржајима на телвизији она ће то схватити као нормалан вид понашања и неће препознати опасности која одатле долазе.

Улица више није главна претња већ су то телевизија, видео-игрице и запостављање или игнорисање духовног живота.

Ако често зовете дете користећи се овом алатком код његовог друштва ћете створити утисак великог притиска и изложити га подсмеху и одбацивању. Ти мали људи имају природну потребу да доказују своју "снагу" и "зрелост" и то што одбијају често Ваше позиве можда је због тога што их - често зовете...Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.