Вести:

уторак, 5. август 2014.

Буха и Лежаић примљени у Амбасади Русије, предали писмо за Путина

уторак, 5. август 2014. | КМ новине 0

Председници Скупштине и владе РС Крајине у прогонству дали пуну подршку Уусији, Путинуи народу Новорусије.

... 

У разговору је истакнута потреба ефикасног решавања нагомиланих проблема крајишких Срба, у складу са међународним правом и позитивним националним законима.

 ДАНАС, на годишњицу „Олује” председник Скупштине РСК у прогонству Рајко Лежаић и председник Владе РСК у прогонству Милорад Буха примљени су у Амбасади Русије у Београду, где су уручили писмо Скупштине и Владе РСК за Председника Руске Федерације Владимира Путина.

Највиши представници крајишких Срба су захвалили за принципијелну подршку Руске Федерације остваривању права прогнаног српског становништва и изразили потпуну подршку и солидарност са међународном позицијом Руске Федерације и становништвом Новоросије које је суочено са истим суровим изазовима од западних структура подржаних фашистичких снага, као Срби на просторима РСК и РС пре двадесетак година.

У разговору је истакнута потреба ефикасног решавања нагомиланих проблема крајишких Срба, у складу са међународним правом и позитивним националним законима.
 

 Геноцидни рат против православних крајишких Срба, чији је „Олуја” била најстрашнији завршни део, резултирао је са 800.000 протераних, 7000 убијених, 15.000 рањених и 2000 несталих, као и са више милијарди материјалне штете.

Свесрпски Народни фронт, у чије стварање и функционисање су активно укључене Скупштина и Влада РСК у прогонству, укључио се данас у све манифестације поводом трагичне годишњице „Олује”. Чланови руководства СНФ су присуствовали традиционалном парастосу у цркви Светог Марка у Београду, који је служио Владика Славонски Јован.

СНФ упозорава све одговорне носиоце јавних и друштвених функција у Србији да се морају са посебном одговорношћу односити према нагомиланим неправдама и страдању крајишких Срба, који захтевају највеће ангажовање, а не празне речи и релативизовање њиховог страдања.

 


Извор: Факти.орг
Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.