Вести:

среда, 6. август 2014.

Наставља се сатанизација Срба

среда, 6. август 2014. | КМ новине 0


Тужилац за ратне злочине Владимир Вукчевић наредио - војни генерал под истрагом за убиства на Косову!
...

Српски државни тужилац за ратне злочине Владимир Вукчевић наредио је спровођење истраге против генерала Драгана Живановића због сумње да је умешан у ратни злочин на Косову и Метохији током 1999.

Реч је о бившем команданту 125. моторизоване бригаде генералу Живановићу, који је под истрагом Тужилаштва због сумње да је од 1. априла до 15. маја 1999. у селима Ћушка, Пављан, Љубенић и Захач извршио ратни злочин против цивилног становништва.

Ћушка је родно село Агима Чекуа за кога се, у тренутку упада у то село током НАТО агресије, сумњало да се ту налази са својом групом терориста. 


Живановића се сумњичи да није предузео никакве мере и да је пропустио да спречи убиства најмање 118 албанских цивила, тешко телесно повређивање 13 цивила, уништавање 40 кућа, пљачку имовине и протеривања, одузимање и уништавање њихових личних докумената. У наредби се наводи да је генерал Живановић знао да ће припадници јединице 177. Војнотериторијалног одреда Пећ, извршавајући наредбу и борбене задатке његове команде за претрес и чишћење села Љубенић, Пављан, Ћушка и Захач, напасти цивилно становништво албанске националности, убијати цивиле, тешко их телесно повређивати, расељавати их и уништавати им имовину у великим размерама.

Генерал Живановић био је надређен Топлици Миладиновићу, Милојку Николићу и Дејану Булатовићу, који су првостепеном пресудом Већа за ратне злочине Вишег суда у Београду у предмету „Ћушка“ осуђени на максималне затворске казне од 20 година за ратне злочине на територији пећке општине, а укупно су деветорица припадника 177. Војнотериторијалног одреда Пећ осуђени на 106 година затвора.

Пресудом су потврђени наводи Тужилаштва да су масовна убиства вршена наочиглед присутних жена и деце, да је најмлађа жртва имала 19, а најстарија 87 година, да су приликом убистава, силовања, уништавања имовине и других кривичних дела, осуђени показали изузетну безобзирност и суровост, да су уклањали доказе спаљујући тела убијених цивила, с намером да се не открију злочини и да се не

идентификују жртве.

Ова вест стиже баш на време да се скрене пажња са Вилијамсонових "открића" о прогону Срба са Косова и Метохије. Иако се јавно коначно проговорило о томе како је прогон Срба осмишљен и организован са циљем њиховог што потпунијог расељавања са овог ростора, овим се недвосмислено шаље порука да су Срби чинили тешка злодела због којих су Шиптари имали несавладиву жељу за осветом. тако се долази до простог закључка да су Срби сами криви за сву несрећу која им се догодила и догађа.


 Насловна фотографија: Вукчевић
Извор: Агенције,
Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине