Вести:

уторак, 5. август 2014.

Србица под опсадом: Револверашки обрачун на Косову!

уторак, 5. август 2014. | КМ новине 0

Косовски "специјалци" окупирали центар Србице пошто је бивши "посланик" Гани Геци убио Руждија Шаћирија. Геци је, после револверашког обрачуна, нестао, јавља РТС.
 ...

Центар Србице су окупирали припадници "специјалне јединице косовске полиције" – РОСУ, који покушавају да ухапсе члана Демократског савеза Дарданије Ганија Геција.
Геци је, у још неразјашњеним околностима, вечерас убио Руждија Шаћирија.
Није јасно како је дошло до овог обрачуна. Шиптарски медији на Косову наклоњени Демократском савезу Косова, чији је Гани Геци некада био члан, тврде да је Шаћири покушао да убије Геција, али је овај био бржи.

Тешко рањен Шаћири пребачен је прво у дом здравља у Србици, а затим у болницу у Косовској Митровици, где је издахнуо.

Сукоб Геција и Тачијеве странке
Геци је, у новембру 2009. године, изазвао озбиљан скандал јер је у шиптарској "скупштини" оптужио додуше неименоване "чланове тзв. владе", али и "посланике", да су претходних десет година учествовали у многим криминалним радњама, укључујући и злочине са политичком позадином.

Геци је, током кампање за шиптарске квази-изборе 2010. године, наоружан ушао у студио једне од приштинских телевизија током предизборне емисије.

Геци, некадашњи припадник такозване "ОВК", и сам се нашао на мети нападача октобра 2001. године, када су аутомобил у којем се возио кроз село Лаушу, у Дреници, рафалом из аутоматског оружја засули нападачи који никада нису идентификовани. Том приликом убијен је новинар дневника Бота сот Беким Кастрати, а Геци је био рањен.

Пуцњава је уследила после Кастратијевог текста у коме се наводе злочини над Албанкама, које су, наводно, починили Хашим Тачи и његов блиски сарадник Сулејман Селими, познат и под ратним надимком Султан. Селими је сада командант новооснованих "Безбедносних снага Косова".

Еулекс је, после Гецијеве изјаве и сведочења наводног учесника у тим неделима Назима Блаце, ухапсио четири особе и покренуо истрагу против још неколико бивших шефова Обавештајне службе ОВК, листом високих функционера Тачијеве странке.

Међутим, као што то обично и бива, врло брзо сви су ослобођени.


 Насловна фотографија: Илустрацијa
Извор: Агенције,
Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.