Вести:

четвртак, 14. август 2014.

Прокупље: Интерно расељени са КиМ добили сеоска домаћинства

четвртак, 14. август 2014. | КМ новине 0

У  Прокупљу су потписани  уговори о куповини сеоских домаћинстава са окућницом намењена  интерно расељеним лицима са Косова и Метохије.
 ...

Ово је део пројекта Повереништва за избеглице општине Прокупље под називом „Стамбено збрињавање избеглица и интерно расељених лица“. Уговоре о куповини сеоских домаћинстава потписало је девет интерно расељених породица са подручја КиМ.

“Од планираних 10 уговора о куповини сеоских домаћинстава потписало је девет породица. Сеоска домаћинства купљена су у Водицама, Доњој  Коњуши, Шишмановцу, Прекопуцу, Конџељу, Белољину и другим прокупачким селима. Максимална вредност једног купљеног сеоског домаћинства износи 810.000 динара, од којих 95 одсто новца обезбеђује Комесаријат за избеглице и миграцију Републике Србије, а пет одсто Општина Прокупље" речено је приликом потписивања уговора.За почетак септембра најављена је куповина још десетак кућа за расељене породице у овом крају.

На територији општине Прокупље живи 147 избеглих лица из бивших југословенских република Хрватске и Босне и 4.729 интерно расељених са Косова и Метохије.  Извор: Југмедиа

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.