Вести:

недеља, 24. август 2014.

Доњецк: Граната погодила цркву током службе, троје мртвих, настављена офанзива, окружено 7.000 украјинских војника

недеља, 24. август 2014. | КМ новине 0

Три особе су погинуле, а шест је повређено када је током вечерње службе граната погодила и уништила цркву Светог Јована Кронштатског у Доњецку.

...

Настављени сукоби између проруских бораца и украјинских снага безбедности на истоку зеље. У гранатрању Доњецка уништена црква и погођена болница. Током гранатирања погинуле три, а рањено шест особа. Офанзива проруских снага на исток ка Азовском мору. Блокирано 7.000 украјинских војника. Хуманитарни конвој упућен из Русије доставио помоћ грађанима Доњецка и Луганска и вратио се празан у Русију. Ангела Меркел у посети Кијеву донела гаранције за кредит од 500 милиона евра и подршку целовитости Украјине.

09:53 - ЛУГАНСК: РАЊЕНО 68 ЦИВИЛА

Представници власти Луганске нардне републике саопштили су да је у гранатирању града Луганска током последњег дана рањено 68 цивила. Гађане су стамбене четврти овог града.

09:36 - ДНР: НАСТАВЉЕНА ОФАНЗИВА, БЛОКИРАНО 7.000 УКРАЈИНСКИХ ВОЈНИКА

Милиција Доњецке народне републике после дугих борби поново је кренула у офанзиву и том приликом блокирала је две групе украјинских војника јачине 7.000 бораца.
У ноћи субота на недељу у борбама са украјинским диверзантским групама, преобученим у цивиле, убијен а су тројица, а још тројица су ухапшена.

Снаге ДНР разбиле су колону војне технике 72 механизоване бригаде украјинске војске у Старобешевском реону на југо-истоку Доњецке области. Током последњих борби блокиране су две групе украјинских војника снаге 5.000 и 2.000 бораца.

09:30 - У ГРАНАТИРАЊУ ДОЊЕЦКА ПОГОЂЕНА И ОШТЕЋЕНА БОЛНИЦА

У јутрошњем гранатирању Донејцка, на истоку Украјине, погођена је и оштећена болница Калинина, јавио је новинар АФП.
Према изјавама званичника из болнице, нико није повређен када су погођени објекти тог здравственог комплекса - две болничке зграде и мртвачница.
Болнички званичници су изјавили да је неколико пацијената пребачено у подрумска склоништа, а поједини на носилима.
Француска новинска агенција наводи да се у граду чула јака експлозија око јутрос у 06.30 сати по локалном времену.

09:20 - ДОЊЕЦК: ГРАНАТЕ УНИШТИЛЕ ЦРКВУ ТРОЈЕ МРТВИХ ВЕРНИКА

Три особе су погинуле, а шест је повређено када је током вечерње службе граната погодила цркву Светог Јована Кронштатског у Доњецку, саопштила је локална епархија. Како је наведено, граната је потпуно уништила цркву, где су се верници окупили на целовечерњој служби.
Граната је погодила кров цркве, зидови су се обрушили и пали на вернике.
Повређени су свештеник, његова супруга и четворо верника који су превезени у болницу, пренела је агенција Итар-Тасс.
У саопштењу локалне парохије се наводи да су друге гранате погодиле зграду болнице и да су две особе погинуле, а да има доста рањених.

(Танјуг/Новости)


Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.