Вести:

среда, 20. август 2014.

(Прећутана вест) ''Косоварски'' верски лидери уједињени у апелу против тероризма

среда, 20. август 2014. | КМ новине 0

Док су београдски режимски медији листом подвлачили како Теодосије није примио Јахјагу пре неколико дана, иако јој је он омогућио званичну посету манастиру Грачаници, скоро да ниједан од тих медија није објавио о заједничком апелу Теодосија са осталим косоварским верским лидерима.
...

 Кажемо „косоварским“, јер сва три представника раде на стварању новог јединственог идентитета Срба и Шиптара потребног за јачање лажне државе „Косово“. Свештенство актуелног Епископа рашко-призренског Артемија није учествовало на овом скупу.

Косовски муфтија Трнава, узурпатор трона епископа рашко-призренских Теодосије и римокатолички бискуп Ђерђи састали су се 16.08. са командантом Кфора, генерал-мајором Салватореом Фарином у кампу ‘Филмски град’ и осудили оне који су чинили злочине у име Бога.

Како се наводи у саопштењу Кфора, поглавари трију вероисповести, исламске, православне и католичке, „признају право свих народа да славе своју културну и верску баштину и подржавају цивилну и мирну кохабитацију међу припадницима различитих вера“.

Са састанка је упућена порука осуде оних који користе име Божије да чине злочине против човечности.

„Религије никада не смеју оправдавати мржњу и насиље. Бог је мир“, пише у саопштењу.
Последњих дана, како се указује, вођена је дебата о верском екстремизму и радикализму, па је са састанка поручено „да је присуство више верских заједница у региону – ресурс друштва.“
„Верске заједнице су духовни водичи који уче да треба живети у миру и поштовати различитости. Позивамо све вернике да се дистанцирају од сваке врсте екстремизма или насиља, и да подрже мир ради боље будућности наших породица и наше деце“, наводи се у саопштењу.

На крају, нагласимо да су све три верске заједнице, које представљају ови лидери, учествовале у прогону православних Срба са Косова и Метохије. Муслимани су пре свега учествовали насиљем и уништавањем православних цркава, римокатолици у фалсификовању историје и присвајању православних објеката, а теодосијевци у прогону епископа Артемија и пацификовању и уклапању преосталих Срба у терористичку творевину названу „независна држава Косово“. Последњи апели се пре свега односе на велики број бивших чланова УЧК који тренутно учествују у терористичким акцијама у Сирији, Ираку и на другим подручјима.

Постоји још један порок близак идолопоклонству, а то је лицемерје – када неко спољашња дела побожности, (…) користи да би стекао уважавање народа, не мислећи на унутрашње исправљање свога срца (Мт. 6, 57). -Св. Филарет Московски
Извор: Бета, Нови Магазин
Погледајте такође: САЛОМИЈА ПЛЕСАЛА ТЕОДОСИЈУ


Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.