Вести:

уторак, 19. август 2014.

Холанђани се извинили Путину за поступке њихове владе

уторак, 19. август 2014. | КМ новине 0

Отворено писмо извињења Председнику Путину у име већине грађана Холандије.
...

У писму извињења које су грађани Холадије послали Путин, а које може у оригиналу погледати НА ОВОЈ СТРАНИ, између осталог каже се:
„Молимо вас да прихватите наше извињење у име већине грађана Холандије, у вези деловања наше Владе и медија. Чињенице о МХ17 (Боинг који је оборен изнад територије Народне Републике Доњецк) су лажне, како би озлогласиле Вас и Вашу земљу…“

 

Драги председниче Путине!

Молимо вас да прихватите наше извињење у име већине грађана Холандије, у вези деловања наше Владе и медија. Чињенице о МХ17 (Боинг који је оборен изнад територије Народне Републике Доњецк) су лажне, како би озлогласиле Вас и Вашу земљу…
 

Ми смо немоћни посматрачи и сведоци начина на који западне земље, на челу са САД, Русију оптужују за злочине за које су они одговорни више од било кога другог.

Ми одбацујемо двоструке стандарде, од којих се неки користе за Русију, други – за Запад. Нашем друштву је увек потребно јако много доказа за подизање оптужнице. Чињеница да сте у тренутној ситуацији, ви и ваша земља оптужени за „злочине“ који нису потпуно доказани, је флагрантно кршење свих норми и изазива гађење и презир.


Спасили сте нас сукоба са Сиријом, чија је ескалација могла довести до светског рата. Кривица за масакре сиријских цивила у гасним нападима изведени од стране терориста из Ал Каиде, који су били обучени и наоружани од стране Американаца, и финансираних из Саудијске Арабије, требало је свалити на Асада.

Дакле, Запад се надао да окрене јавно мњење против ал-Асада, да се утре пут за војну интервенцију у Сирији.
Недуго након тога, западни „експерти“ су створили, обучену и наоружану „опозицију“ која је у Украјини, припремила пуч усмерен против легитимне владе у Кијеву. Након преузимања власти државним ударом одмах су били признати од стране западних земаља. Новој Влади су обезбедили кредите , који су у ствари новац од такси и пореза наших грађана како би нову владу дигли на ноге. Грађани Крима нису подржали пуч, што је резултирало масовним мирним демонстрацијама. Убиства која су починили „непознати снајперисти“ и насиље украјинске војске и полиције, довело је до захтева и именовања независног Крима од Кијева.

Подржавате ли ове сепаратистичке покрете или не – није битно, важни су циљеви империјалистичког Запада.
Против Русије су подигнуте страшне оптужбе, без икаквих доказа, без истраге, без приказивања олупина, која су наводно оборенe од стране МХ17.

Трагедија је послужила само као изговор западних влада да изврше економски притисак на Русију.
Ми пробуђени грађани Запада, који смо видели све лажи и све махинације наших влада, желимо да Вам се у наше име извинимо за оно што се дешава.

Нажалост, истина је да су медији потпуно изгубили своју независност и да су само гласноговорници моћни. Због тога грађани западних земаља добијају искривљену слику стварности, а не могу да казне политичаре за последице до којих су довели.

Уздамо се само у Вашу мудрост. Ми желимо мир. Ми разумемо да западне владе не служе свом народу, али дају све од себе да успоставе нови светски поредак. Уништавање суверених народа и убијање милиона недужних људи, са њихове тачке гледишта, сасвим прихватљива цена за постизање овог циља.

Ми, грађани Холандије, тражимо мир и правду за нас, за Русију и са Русијом. Надамо се да смо Вам разјаснили да холандска влада говори само у своје име. Ми се молимо да су наши напори помогли да се ублаже растуће тензије између две земље.

Искрено,
DeOmmekeer

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.