Вести:

субота, 19. јул 2014.

Вучић ствара ново жaриште на истоку Србије, режим подржава расколнике

субота, 19. јул 2014. | КМ новине 0


Да ли се досада десило да свемоћни премијер Србије Александар Вучић прими монахе прогнане са Косова и да им обећа да ће њихова права бити поштована у Србији? Да ли се десило да исти прими народ који због јереси екуменизма не жели да улази у своје храмове СПЦ у којима служе екуменисти, а које је исти тај народ градио?
...

Наравно да се ово није десило, јер уколико би се десило, олигарси из СПЦ би изгубили сву своју потпору и све оно што их одржава на власти. Треба одбацити заблуду да су патријарх и водећи епископи СПЦ, на својим положајима по вољи Божијој. Они су на својим положајима по вољи режима државе Србије, а по Божијем допуштењу због великог савременог свенародног отпадништва од Христа и учења Цркве.

Објава једног од вође новорумуна Ивице Глишића. На слици је премијер Вучић у друштву са Бојаном Александровићем, вођом раскола у источној Србији.
«Уколико су се неки ујединили са варварима, и с њима, у време своје окупације, участвовали у нападима, заборавивши, да су били Понтијци и Хришћани, и толико постали жестоки, да су убијали и једноплеменике своје или дрветом, или давећи их; такође указивали варварима који то нису знали путеве или домове: таквима треба преградити улаз чак и у чину оних који слушају (службу), све док нешто друго не одреде за њих, заједно се сабравши, Свети Оци, и пре њих Дух Свети». (8. правило св. Григорија Чудотворца)

Александар Вучић се не састаје са онима који се боре за слободу, интегритет и целовитост Србије и Српске Цркве. Он се обично састаје са историјским непријатељима Србије и Српске Православне Цркве. „Београд на води“ и активност „просрпског“ муфтије Јусуфспахића, пријатеља напредњачког режима у Србији, може се завршити новим таласом исламизације Србије, који би кренуо из центра Београда.

Александар Вучић је недавно виђен у пријатном ћаскању са вођом раскола против кога су се епископи СПЦ донедавно борили, а засада немају снаге да се супротставе процесу уништења источне Србије. Да ли уклањање епископа Јустина, који и није био неки ревнитељ за отачка предања, али се супротстављао уништењу целовитости своје епархије означава и нови лист у односу према румунизацији источне Србије?

Погледајте видео Б92  са изразима великог пријатељства између два премијера, као и обећање за слободно развијање раскола.

ОТКУДА РУМУНИ У БОРУ?

Било како било, Власи Србије, који су лојални грађани државе Србије и родољуби, узнемирени су после посете румунског премијера Виктора Понте Бору. Догађаји у Бору, када су Понта и Вучић подржали локалне порумунице, тј. Влахе који се одскора представљају као Румуни, доживљени су од Влаха лојалних Србији, којих је још увек велика већина, као одлучни ударац и неочекивано непријатно изненађење од владе Србије, од које су се надали да ће имати подршку.

Фејсбук коментари Влаха се због тога крећу од одушевљења (Власи порумунице) до крајњег огорчења. Карактеристичан је овај коментар на једној од ФБ група Влаха:

- Пробудимо се Власи! Дижите свој глас против продаје Влаха између Дунава, Тимока и Мораве!
За непуне три – четири године посетише нас сви лидери Румуније. Много их брига за влашку националну мањину, а здушно им помаже наша власт. Заборавила оба премијера да наши српски Румуни живе у Банату, за њих их баш брига – ми смо у невољи па ето и фамозне посете.
Здушно му помаже Вучић и Напредна Странка. Као претходница био је господин Перић по овим нашим селима. Лажно се представља да је члан Националног Савета Влаха, све по директиви и благослову господина премијера.
Пробудимо се да не прођемо као наша браћа са Косова.
Зашто нам није дошла мама из Берлина или неко из Бугарске; Да није ово други Ердоган? -написао је узнемирени родољуб Србије влашког порекла Димитрије Пистолић после спектакла у Бору у коме је Вучић подржао порумуњену партију Влаха, који тренутно формирају и расколничку формацију са Бојаном Александровићем, порумуњеним Влахом кога је рукоположила Румунска православна црква и који је формирао свој раскол међу порумуницама.

Додајмо на крају да се оваквим неодговорним понашањем премијера Србије долива уље на ватру и отвара ново жариште. На Фејсбуку је већ почео рат између Влаха лојалиста и порумуњених Влаха са мноштвом агресивних порука. Није чудно што је међу коментарима историјске посете било и таквих који су подсећали на то да нам је доста било ратова. На Фејсбуку постоје и две истоимене странице са именом „Власи са Хомоља“ чији се администратори међусобно не слажу. Једну воде Власи родољуби Србије, а другу порумуњени Власи. Уколико дође до било каквог сукоба и на улицама источне Србије, логично је да ће и Александар Вучић и Ивица Дачић који су одбацили Влахе родољубе, а са румунским колегом примили само порумуњене Влахе, да буду одговорни због тога.


Бор, 17. јули 2014. Вође раскола, представници Румунске православне цркве на узурпираној територији Српске православне цркве, са премијером Румуније који је мецена раскола и порумуњивања српских Влаха. Њега је Вучић назвао највећим „адвокатом“ Србије у Европској Унији. Очигледно је да ради уласка у ову антихришћански настројену организацију треба да се поремете и односи два сродна народа – Срба и Румуна.

Рецимо на крају да се код Влаха – „Румуна“ који се по први пут у историји појављују у источној Србији све до Пожаревца, јавља исти онај ментални склоп као и код бивших Срба, како оних у Црној Гори, тако и на другим местима. Приликом посете румунског премијера су му се пожалили на положај непостојеће румунске мањине. Нису могли да му се похвале да их има велики број, јер се ретко ко од Влаха на попису изјаснио као Румун, преносећи кривицу за свој мали број око Тимока и Неготина на неадекватно извршени, по њима, попис.

Да ли је државни и црквени врх Србије толико наиван, да не кажемо неку тежу реч, или је толико корумпиран и спреман да изда све што је свето у Србији још није извесно. Треба, ипак, напоменути да се и на истоку Србије народ организује око катакомби које води Епископ рашко-призренски у егзилу Артемије и где заједно прослављају Бога и Срби и Власи. Недавно је у истом граду Бору прослављена слава св. Козме и Дамјана. Да ли ће оваква молитвена окупљања остати једини вид отпора урушавању Србије и СПЦ и на истоку, или ће се Власи и политичким отпором изборити са својим отпадницима, остаје да се види.
  

Бор, 14.07.2014. Слава св. Козме и Дамјана. Епископ Артемије и отац Лазар Секулић са верницима из источне Србије који не прихватају јерес екуменизма.
Фотографија преузета са странице Епархије рашко-призренске

Погледајте такође: ИРИНЕЈ И ВУЧИЋ ТЕРАЈУ СРБЕ НА ШИПТАРСКЕ ИЗБОРЕ



Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине