Вести:

четвртак, 17. јул 2014.

Елена Пономарева: Албански сценарио трговине органима пресликан у Украјини

четвртак, 17. јул 2014. | КМ новине 0

Из преписке бившег адвоката Јулије Тимошенко, Сергеја Власенка, са њемачким љекаром, сазнало се да Украјина испоручује органе узете од рањених побуњеника у Њемачку.
...

„Прочитала сам ове преписке“, каже доктор политичких наука, Елена Пономарева, аутор књиге о пропасти СФРЈ „Како НATO ствара државе-разбојнике„.

„Одмах наглашавам, информације треба детаљно истражити, без оптужбе су неосноване. Али , као специјалиста за изучавања балканских ратова, сама могућност да црна трансплатација у Украјини не изазива чуђење. Знате, у току било ког војног сукоба најпрофитабилнији „послови“ су: проституција, дрога и трговина органима. Они не само да доносе огромне профите организаторима, али и озбиљно утичу на политичке, друштвене, економске и психолошке климе у одређеном региону“, каже Елена.

„Што се тиче украјинске кризе, тамо је у почетку било све што је „на црно“. Зашто би иначе већ у првим данима сукоба јединице самоодбране Мејдан заузеле мртвачницу и крематоријум на улици Оранжерејној? Зашто су смртни случајеви сахрањени без обдукције, без утврђивања стварног узрока смрти? Значи, постоји нешто што нове власти Украјине желе да сакрију“.

На констатацију новинара да ли је могуће радити такове злочине са органима, Елена каже: „Могуће је. Потребна је само соба са рад, сто, анестезија, алат и обичан хирург. Са транспортом такође нема посебне сложености – треба само посебни контејнери и камион. А купци чекају. То је разлог зашто профитирају велике форме трговином људским органима у вријеме оружаних сукоба.

Највише застрашујуће и бројне чињенице сличног „бизниса“ су се догодили на територији Космета и Албаније. Лидери косовских бораца по свирепости и цинизму превазишли су све . Још 1999. бубреге су узимали од „непознатих давалаца“ (као најчешће се пише у званичним документима Међународног суда за бившу Југославију) у болничком центру Тиране (Албанија), који се иронично зове „Мајка Тереза“, и универзитетској болници у Скопљу (Македонија). Коришћени су дио болнице у Бајрама-Цури и велнес центар у фабрици „Кока-Коле“ у Тирани, неуропсихијатријска болница затвора бр. 320 у г. Бурели и приватним кућама, опремљеним у болницу у околини г. Тропоја, тако н. жута кућа, клиници „Медикус“ – А. Чак и у руднику Дева на граници Косова и Албаније преуређен је затвор и оперативни центар. Све ове чињенице су документоване“.

„Сав цинизам и суровост је у томе што органи требају од младих и здравих људи. Они који су теже повријеђени губе много крви. Његови „дјелови“ не представљају посебан интерес. Дакле, као што се показало косовски сукоб, узимање органа, заробљеништво бораца, крађа цивила, претежно Срба, све је послужило томе, као стока у покољ.  На пример, према свједочењу канцеларије српског тужилаштва, подземна донатор центар у Бурели функционисао је од 1999 до 2003. Жртве су доведене из логора и затвора. У Бурели је убијено ( медицински) више од 500 људи. Међу њима, барем 50 Руса! Наши добровољци који су дошли да бране браћу православну, Албанци су им масакрирали тијела са посебним задовољством“, завршава разговор Елена.


Извор: ИН4С

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине