Вести:

петак, 18. јул 2014.

Путин, да прекинемо рат - Десни сектор: Уништити Русију

петак, 18. јул 2014. | КМ новине 0

Није прошло ни 24 часа од када је Путин изјавио да нико није заинтересованији од Русије да се прекине братоубилачки рат у Украјини, Десни сектор обзнањује да сматра како треба уништити Руску федерацију и Русе ставити - ван закона.
...

Председник Русије Владимир Путин је изјавио да је његова земља више од било које друге заинтересована за прекид крвопролића у Украјини. Он је позвао све који су гурали ту земљу ка државној кризи да не пребацују на другога одговорност за трагичне догађаје који се одвијају тамо.
„Не знам да ли постоји друга таква земља, осим Русије, наравно и саме Украјине, која је толико заинтересована за прекид крвопролића и смиривање ситуације. И зато што тамо имамо много пријатеља, и зато што смо историјски имали посебне односе, тамо има много Руса, људи који говоре руски и тако даље. Морамо да издејствујемо да хитно престане војни сукоб“ – казао је руски лидер.

Путин је поновио да би све земље требало заједно да позову сукобљене стране у Украјини да започну преговоре, а не да гурају Кијев у братоубилачки рат.

„Ми, нажалост, не видимо то код наших партнера, пре свега, код америчких партнера“ – констатовао је Путин и додао да „таква политика нема перспективу“.


Украјинци. (Фото: editoweb.eu)
Готово истовремено, са свега пар сати разлике, светски медији су пренели изјаву украјинског министра унутрашњих послова Арсена Авакова да је „Украјина у рату с Русијом“ и индиректно признање да је украјинска Национална гарда „готово сравнила са земљом Семјоновку, предграђе Славјанска“.

Гарда је, наиме, гађала то место вишецевним ракетним системима „Град“, а касније, након заузимања места, све што им се учинило као непријатељски циљ, без обзира да ли је циљ војни, индустријски или цивилни, палили су „Молотовљевим коктелима“. А онда је портпарол „Десног сектора“ Борислав Берез на својој „Фејсбук“ страници упоредио је Русију са нацистичком Немачком(!?).

Један од његових сарадника сматра да је најбољи план за "одупрети се Русији" мобилизација пола милиона Украјинаца просле чега би Русија престала да размишља "о окупацији Украјине". Међутим, сви светски медији за така план кажу да је - бајка. Украјинска војска је десеткована на истоку земље у областима које нису прихватиле фашистичку власт у Кијеву. Украјина је сада приморана да мобилише мушкарце управо из тих области да би како - тако покрила губитке у људству.

Незамисливо је да Украјинци наводно желе да се ослободе руске окупације - које нема а истовремено недостатак експерата у агенцијама за провођење закона, према мишљењу припадника „Десног сектора“, може се надокнадити активним суделовањем странаца на водећим положајима.

Припадници "Десног сектора" (Фото: editoweb.eu / plunkett.hautetfort.com)

„Ако желимо преживети у овој борби, власти морају бити ауторитарне. Нови режим у Кијеву имаће одлике војне диктатуре“, наводи се у саопштењу „Десног сектора“.


 Преноси: Факти, Срна, Тимробер
Приредиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине