Вести:

среда, 30. јул 2014.

Стрелков издао наредбу о забрани псовања у војсци Новорусије

среда, 30. јул 2014. | КМ новине 0

''Речи псовки нису руског порекла и користили су их непријатеље Русије ради скрнављења наших светиња, да би деловали на дух руске војске, разбили их у борби и народ бацили на колена''. 
...

НАРЕДБА

о забрани псовања у војсци Новорусије


Ми себе називамо православном војском и поносимо се томе што не служимо златном телету, већ Господу нашем Исусу Христу и своме народу. На нашим заставама налази се лик Спаситеља. Кад војници користе псовке, то је хула на Господа и Божију Мајку којима служимо и који нас штите у борби.

НАРЕЂУЈЕМ
  1. Забранити употребу псовки.
  2. Командири јединица да упознају са народбом своје потчињене. Командири и официри да спроведу објашњења о смислу псовања и разлозима његове неприхватљивости.
  3. Псовање на јавним местима сматрати тежим дисциплинским прекршајем и на одговарајући начин кажњавати.

Објашњење:

Речи псовки нису руског порекла и користили су их непријатеље Русије ради скрнављења наших светиња, да би деловали на дух руске војске, разбили их у борби и народ бацили на колена. Зато је псовање богохуљење, које се увек сматрало тешким грехом. Принцип непријатеља Русије био је исти као и данас у мрзитеља хришћана који су преузели власт у Кијеву и који наређује православним Украјинцима да пуцају на своје храмове, да се подсмевају заставама са ликом Спаситеља и православним свештенством.

У том смислу, немогуће је да руски војник користити језик непријатеља. То нас духовно понижава и води војску до пораза.

Командант самоодбране ДНР
Пуковник И.И. Стрелков

28.07.2014,
На дан Светог равноапостолног кнеза Владимира – дан крштења Русије.Извор: ФБ Репортер

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.