Вести:

уторак, 22. јул 2014.

Вукчевић о трговини органима Срба на КиМ - гледао на телевизији

уторак, 22. јул 2014. | КМ новине 0

  "Колико видим из медија, дошло се до краја са истрагом и сада је време да се одлучи да ли ће се подићи оптужница или ће се одустати од истраге", рекао је Вукчевић новинарима у Тужилаштву.
...

 Необично је да је најодговорнији човек за истрагу о једној од најмонструознијих области страдања Срба на Косову и Метохији - свој посао обављао гледајући телевизију и читајући новине? Надамо се да та незбиљност ипак не представља оно осим чега ништа друго не видимо из ове изјаве. Он је додао и то да је истрага трговине људским органима током рата на Косову 1999. године завршена и навео је да је Тужилаштво дошло до сазнања да је било злочина, односно да су жртве трговине органима 300 особа неалбанске националности, које се воде као нестале.

Вукчевић и додао да је српско тужилаштво имало податке о месту у Албанији где су сахрањена тела жртава и похвалио је Американца Вилијамсона оцењујући да је и он урадио велики посао.

"Желим да одам признање тиму Клинта Виљамсона јер је за ове три године дао све од себе како би истражио овај случај", казао је Вукчевић.

Он није хтео да коментарише тврдњу иптарских медија да је истрага показала да нема доказа за трговину органима.

У сваком случају контраверзна је изјава да се дошло до краја истраге за коју постоје докази а да се сада треба одлучити да ли ће се или не подићи оптужница. Ако је истрага завршена, постоје докази о извршењу кривичног дела а ратни злочини не застаревају - зашто не би сте подигли оптужницу? 


Погледајте видео
http://www.beta-video.tv/?page=play&id=38857&naslov=Vuk%C4%8Devi%C4%87:%20%20Istraga%20o%20trgovini%20organima%20privedena%20kraju


Ако ће је подићи као против Тачија, Харадинаја, Бајдена и Блера па са њима испијати кафе и испуњавати им жеље... боље да се причека време када ће то неко моћи часно да уради.

Да ли исто тако неспретно али и премијер Србије Александар Вучић, дипломатски је "забио нож у леђа" Србији рекавши да ће овај извештај "потврдити објективност институција ЕУ и Међународне заједнице".

У чему су то, господине премијеру, ЕУ и Међународна заједница били објективни? У тренирању, наоружавању, војној и стратешкој подршци шиптарских терориста за то исто време док су киднаповали Србе да  би им вадили органе? Били су објективни када су поставили, такође американца Вилијама Вокера, за шефа верификационе мисије ОЕБС-а који је, гле чуда, опет у то исто време насилног вађења органа из живих Срба - излажирао Рачак? Били су објективни када су нас ти исти американци, Међународна заједница и ЕУ бомбардовале због тог истог измишљеног масакра у Рачку? Објективни су, по Вама, били и када су надгледали сва шиптарска зверства после 1999.? Или можда 17. марта 2004.? Или када су подржали Шиптаре и први признали њихову такозвану "независност"после свега што се десило пре тога и мимо свих међународних закона и Устава државе Србије? Можда онда када су на северу КиМ пуцали по Србима да би шиптарску "државу" и ту установили? Онај ко то сматра објективношћу нека они тако буду објективни према њему и његовој породици а српски народ и српске жртве - траже и чекају правду.

Волели би смо да нас изненаде али смо мислили да не може мимо закона ни када смо тражили да се Међународни суд правде изјасни о једногласном проглашењу тзв. "државе" на српској територији па су нас изненадили. Изненадили су нас и са пресудама Харадинају, Тачију, Чекуу, Љимају... Додуше, изненадила нас је својим односом према њима и српска власт као и са браћом Мазреку, Гњиласком групом, и стотинама још ослобођених терориста и преговарања са њима.

Можда је и премијер, као и Државни тужилац за ратне злочине, гледао америчке филмове и серије о истрагама где они увек приведу злочинце правди кроз објективане и законите поступке. Једино то може да објасни став о очекивању да они потврде објективност свјих институција које нам отимају део државе и убијали су и убијају нам народ.

Срби су киднаповани и њихови органи су отимани у стварном животу, њима се објективност већ тада показала на неделу.

Сачекаћемо и тај 28. јул, близу је. Искуство нас учи да пре можемо очекивати разочарење и понижавајуће одлуке него било шта што би се свело под "објективно". Јер зашто би они сада, после уложених милијарди и деценију и по мука да успоставе шиптарску творевину, постали објективни и све то бацили у воду?Аутори: Бета, Новости
Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.