Вести:

уторак, 29. јул 2014.

На дан Крштења Русије Украјинска хунта гранатирала управу Горловске епархије?

уторак, 29. јул 2014. | КМ новине 1

На дан крштења Русије, 28. јула, око 10 ујутру, центар Горловског се поново нашао под артиљеријском ватром. Једна граната пала је на територију административне управе Горлосвке епархије.
...

 У сопштењу за јавност Горловске епархије описује се штета настала током овог напада посебно наглашавајући дан на који се све десило. Каже се и да нико од запослених није повређен "експлозија се догодила током службе, када су сви били у храму" а само чудом је преживео и чувар, који се послом нашао у кругу економије.

У околне улицама има жртава. "У близини епархијске управе убијен је један мушкарац - њему су разнесене ноге" каже се у саопштењу.

Оштећени су спољно степениште и фасада прва два спрата епархијског дома, један број прозора на објектима је разбијен, оштећене су ограда и травњак као и цеви гасовода. Гелери су нанели штету и на пет оближњих приватних кућа а једна је запаљена.

Број жртава и тачна процена штете нису били утврђени јер су се још увек водиле борбе док када је извештај објављен.

Претходне недеље Горловск је снажно гранатиран. Као резултат напада, у насељеним областима убијено је 13 људи.

Ове недеље, Здравствени центар Доњецке регионалне државне управе пријавио је ревидиране податке по којима је јуче у том граду у нападу тешке артиљерије, погинуло 14 људи, међу којима и петоро деце.

"Црква се моли за брз опоравак рањених и покој душа убијених - и да, што је то пре могуће, буде завршен братоубилачки рат и успостави се одрживи мир. Нека Господ ојача породице, које је данас задесила невоља. Нека нам Бог подари све да преживмо у овим смутним временима и останемо људи" - завршава обавештење Горловска епархија.
Снимак на коме се може видети настала штета:

Видео: канал youtube Светлана Охрименко
Извор: Горловска епархија, Вести.уа 

Припремиле: КМ Новине

1 коментар:

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине