Вести:

понедељак, 21. јул 2014.

Радио Ватикан поносно истакао заставу хомосексуалаца

понедељак, 21. јул 2014. | КМ новине 0

http://de.radiovaticana.va/news/2014/07/17/d:_homosexualit%C3%A4t_muss_nicht_%E2%80%9Egeheilt_werden/ted-813772

Римокатолички бискуп Триера (у Немачкој), Стефан Акерман изнео је јавно свој критички поглед на лечење хомосексуалности. За такве иницијативе, не постоји званична црквена подршка, изјавио је у среду увече.
...

Хомосексуалност се не сме "излечити"
Римокатолички бискуп Триера (у Немачкој), Стефан Акерман изнео је јавно свој критички поглед на лечење хомосексуалности. За такве иницијативе, не постоји званична црквена подршка, изјавио је у среду увече.
Све је почело када је немачки лист "Дие Зеит" (у преводу "Време"), између осталог писао и о постојању одређених лекара који нуде своје услуге за лечење од хомосексуалности.

Акерман је затим позвао удружења која окупљају такве особе и, по први пут, одржао неку врсту трибине са њима. Тај састанак оценио је као "частан". Он је такође додао да особе које раде у администрацији при бискупији коју он води више не морају да скривају своју хомосексуалност и да слободно могу да ступе у такве бракове и да их административно региструју - неће изгубити.


Била на сајту радио Ватикана.
У тексту који о томе говори а објављен је 17. овог месеца на радију Ватикан, као илустрација појавила се и фотографија где двојица мушкараца изнад својих глава држе развијену заставу "дугиних боја" и недолично се понашају. Два дана касније та фотографија је ипак ипак уклоњена. (Извињавамо се читаоцима на недоличном призору са фотографије).

Он је и раније јавно пружао подршку особама са поремећајима ове врсте, разговарајући са њима и подржавајући у њиховом "избору" (греху). Тако је Акерман, после прве јавне посете удружењу ових особа, коју је немачка телевизија забележила маја 2012. године,  рекао да "за многе од њих који су забринути, важно је да остану у цркви и са надом да ће се корак по корак уклонити све што сада дискриминише и није прихватљиво".

"Католички бискуп у посети геј и лезбејском центру (веза до снимка)" 

Такође, фебруара ове године, јавно је иступио испред тзв., "католичке цркве" и рекао да интимни телсни односи пре брака нису смртни грех и да хомосексуалност за њега више није "неприродна". Такође је изразио жељу, у интервјуу дневном листу "Алгемајне цајтунг" за "бацањем у воду католичких ограничења" ове врсте... (веза до текста)

"Бискуп" и "бискупина". Стефан Акерман на екуменистичкој служби.
У оба случаја јавили су се гласови "РКЦ" који овакво понашање и изјаве осуђују међутим, доста је и јавних иступа у знак подршке. У сваком случају овај човек без проблема обавља своју дужност "римокатоличког црквеног великодостојника". Дакле, може се рећи да без препрека наступа и шири ове неприродне, душепогубне идеје бранећи изопаченост међу људима.

Ово није усамљени случај. Недавно су је и сам папа Фрањо изјавио да је 2% њиховог "клира" препознато као педофили. Неколико сати касније портпарол Ватикана је изјавио да то није било званично изношење података већ је папа по сећању навео тај број. Он је додао су изразито чести случајеви где жртве педофила траже од својих бискупа заштиту (алудирајући тако да је број ипак већи од 2%) али да се углавном дешава да они прођу некажњено и настављају са таквим понашањем.

Опет, овог месеца је у енглеској по први пут дозвољено женама да буду "свештенослужитељи" и "бискупине". Извесна "удружења жена" се за ово питање боре од 1966. године инсистирајући на томе.
  Како западни медији наводе одлука је донета "изгласавањем". Дакле, не поштују се правила већ се напросто договарају "од случаја до случаја". Свакако можемо рећи да се питање полних разлика и девијација јако често помиње у свету "римокатоличког хришћанства".

Чести су случајеви и прања новца, криминалних активности, ратних хушкања, организованог криминала, конзумирања дрога и опојних средстава...

У православној вери односи и црквена хијерархија уређени су канонима и о њима се никаква расправа не води. То јест, није се до сада водила у јавности. 

Зашто би ово, за православног хришћанина, уопште биле вести? Не би и нису. За православног хришћанина данас је вест да је Синод СПЦ, путем посредника иако о томе не постоји пуна сагласност свих чланова, затражио пријем код папе Фрање и изразио велику жељу да у Ватикану буду примљени као гости на највишем нивоу.

Синод СПЦ. Чекају позив из Ватикана.

Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.