Вести:

четвртак, 10. јул 2014.

Фото панорама Косовске Митровице

четвртак, 10. јул 2014. | КМ новине 0


 Косовска Митровица је по много чему занимљив град. Не може се мерити са великим градовима али ни они немају много тога што чини свакодневницу јединог урбаног насеља одакле Срби на Косову и Метохији још увек нису протерани. И обични моменти овде су испуњени великим ишчекивањима...


...

Необично светло, које је пред кишу обасјало град стварајући јак контраст, деловало је у исто време и мистично, и епски, и недокучиво али пре свега инспиративно. Снажан ветар је носио прашину, витлао кесе, успевао да помеша и извитопери звуке а, горе на небу, снажно и убрзано гурао је облаке пред собом. Њихово комешање с времена на време прекривало је Сунце и сенке би гутале све на видику да би се сунце опет појавило, снажније него до тада. Време се мењало...

Фотографија панораме трга Шумадија састоји се од 5 појединачних фотографија које су дигитално састављене у ову пред нама. Централно место заузима споменик руском Конзулу Шчербини који и сам такође има богату историју, баш као све друго на КиМ.

Тренутак је ухваћен пре уклањњаа бине на овом тргу и, разуме се, пре свих ових копања која имамо данас. Од тог 27. марта ове године, до данас, визуелно се много тога променило са очигледном намером да се тако и даље настави. Како ће све изгледати на крају и међу зградама и међу људима, видећемо.


Клик на фотографију за увећање.Припремиле: КМ Новине 

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.