Вести:

уторак, 29. јул 2014.

Американац Вилијамсон: Није било трговине органима отетих Срба са КиМ

уторак, 29. јул 2014. | КМ новине 0

 После вишегодишње истраге Американац Клинт Вилијамсон, каже да нема доказа да је било трговине органима отетих Срба али, за јавност, ублажава чињеницу и наводи да ће вероватно бити подигнуте оптужнице за прогон Срба против неких људи.
...
Он је нагласио да су сва открића његовог тима у складу са извештајем Дика Мартија, као и  да нису одбацили ваљаност оптужби, али да немају доказе да покрену оптужнице за трговину органима.

"Немамо много додатних информација које би расветлиле шта се десило са људима, потрага за тим ће остати важан задатак за нас", рекао је Вилијамсон.

"Неколико добрих људи" Хашим Тачи, за кога постоје докази о трговини органима, Кушнер - оснивач "Доктора без граница" за кога се сумња да је умешан, НАТО генерали и Агим Чеку кога су Канађани у ратовима у Хрватској и Канади звали по његовој специјалности - "Убица беба" 

Подсећајући да Мартијев извештај говори о мучењу неалбанаца, Вилијамсон је рекао да немају доказ да је било више људи и да је већи број неалбанаца било жртва.

Извештај да су стотине људи биле изложене није у складу са оним до чега смо ми дошли, али свирепост злочина не умањује ни то да је и један човек у питању, додао је.


 
Српско Тужилаштво је отворило случај "жута кућа" послеобјављивања књиге некадашње главне хашке тужитељке Карле Дел Понте "Лов", у којој је она писала о трговини људским органима на КиМ.

 Наравно, сасвим случајно се поклапају чињенице да су шиптарски медији у Приштини унаред знали како ће тај извештај изгледати. Не чуди то ни мало.

Са друге стране имали смо Државног тужиоца Вукчевића који је гледао на телевизији како неко други ради његов посао. Рекао је, успут, да су саслушали око 400 сведока и да је то довољно за подизање оптужнице.

Истовремено, премијер Србије Александар Вучић, рекао је да ће овај извештај потврдити "објективност" ЕУ и Међународне заједнице. Заиста је успео да постане нешто што Србија до ових дана није имала - најсрамнији српски политичар.


Уосталом, ко је уопте очекивао да ће они бити реални и објективни према Србима? Они су подстакли рат на КиМ, они наоружавали, опремали, обучавали и усмеравали терористе. Органи који су вађени мученим Србима ионаку су ишли на западно тржиште, дакле највећи новац је завршио у њиховим џеповима.

"Операција трозубац"

просто речено, да је неко желео истинит и објективан извештај - он је морао да позове руске а не америчке истражитеље.

Да, несумњиво би Руси били на нашој страни али не зато што нас воле, већ зато што је истина на нашој страни. 


 Извор: Агенције
Припремиле: КМ Новине


Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.