Вести:

уторак, 1. јул 2014.

Природно, здраво и доступно ђубрење

уторак, 1. јул 2014. | КМ новине 0


Једноставнп и ефективно.
 
Прихвативши технолошко доба као своју природу а оно што је, до не тако давно, била наша истинска природа доживљавајући као непознаницу често се и у најједноставнијим ситуацијама понашамо као да нам је потребан стручњак.
 
Још горе од тога је што, слушајући такве стручњаке, дозвољавамо да нас још више удаље од природе а на штету нашег и здравља наших ближњих. Многи се још увек из детињства сећају шта су наше бабе и деде користиле за ђубрење усева и башти. Ми се сасвим сигурно јесмо променили али биљке (осим "неких") исто тако сигурно - нису.
 
Због тога вам преносимо једну од метода којом се баш сваки дом може послужити. А нема дома или дворишта без леје или барем неколико саксија цвећа. Нису тако ретки ни засади зачинских биљака у малим саксијама како би увек имали при руци свеже додатке за јела која припремамо. За такве, па и нешто обимније засаде, пронашли смо идеалну методу природног обогаћивања шећером, протеинима и другим корисним састојцима - ђубрења.

  • Кору од банане исецкајте и ставите да се осуши. Затим помешајте са земљом .
Приредиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине