Вести:

уторак, 22. септембар 2015.

После више од шест година, заказан Главни претрес за убиство српских војника на Кошарама (ВИДЕО)

уторак, 22. септембар 2015. | КМ новине 0

Позив представницима медија и свима онима који памте српске жртве за Главни претрес, који ће бити отворен за јавност, а заказан је заказан за 24. септембар, у Вишем суду у Нишу.

После више од шест година, заказан Главни претрес за убиство српских војника на Кошарама (ВИДЕО) #km-novine #1999 #kosovo #vesti #Srbija
Владимир Радоичић, један од убијених војника у заседи терориста
Терористи "УЧК", упадом из Албаније, сачекали и напали припаднике ондашње ВЈ у рејону карауле Кошаре, и убили војнике Владимира Радоичића, Илију Павловића, Миладина Гобељића. Сви они војници су постали 23.06.1998. у роду извиђачко-диверзантски јединице ВП 1410 / 3 НК са локацијом у Нишу а убијени су и Милош Павловић и Мирослав Јоцић, војници по уговору.

Обајвљивањем на РТС-у, 09.03.2009. снимка добијеног из Тужилаштва за ратне злочине а који су снимали терористи док су убијли војнике ВЈ, Тужиоц, Вишег суда у Нишу подигао је оптужницу у јулу 2009.

После више од шест година, заказан Главни претрес за убиство српских војника на Кошарама (ВИДЕО) #km-novine #1999 #kosovo #vesti #Srbija
Лозанка Радоичић
После више од шест година, Судско веће, Вишег суда у Нишу, заказало за 24. септембар Главни претрес, који ће бити отворен за јавност.

"Верујем да ће, представљање свих докумената о злочину над припадницима ондашње ВЈ у рејону карауле Кошаре као и одлука суда на основу истих, бити вест коју јавност Србије очекује. Бар онај део чији су најрођенији доживели судбину наших синова" верује Лозанка Радоичић мајка Владимира, једног од убијених војника..

Овако су их убили 30.09.1998. у рејону караула Кошаре


AGIM RAMADANI (FENIKS ) KOSHARE ) 1998-99 sulmi ndaj armikut

Извештај. Дневника РТС од 09.03.2009. године, снимак са РТС

ДРЖАВО,сети се бар погинулих ако нећеш живих!

Лозанкa Радоичић, мајка војника Владимира

Извор: КМ Новине :: © 2014 - 2015 :: Молимо за навођење извора

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине